» Blog » Casio

G-Squad GBA-800. Recenzii ale viitoarelor tale G-Shock-uri.

Taguri: Recenzii | Casio | Pentru bărbați | Clasice

Nu pot spune că GBA-800 sunt revoluționare. Dar vă vor surprinde în mod pozitiv cu atât de multe detalii încât cred căvor deveni un nou hit printre G-Shock-urile analogice ieftine.

G-Shock G-Squad GBA-800 s krokoměrem a bluetooth

În mod direct

Dacă mergi la sală de 5 ori pe săptămână, ai 8% grăsime corporală și cauți un fitness tracker, atunci GBA-800 nu va fi cea mai bună alegere. Mergeți în direcția unui Suunto, sau a unui Garmin. Voi, cei care aveți umerii atât de largi încât vă tot loviți mâinile de carcase, aveți o excepție. G-Shock-urile pot fi utile.

Dar aveți grijă.

Dacă sunteți un fan al G-Shock-urilor, sau al ceasurilor robuste în general, și doriți să lucrați puțin la stilul de viață activ (ceea ce facem cu toții), atunci sunt șanse să citiți o recenzie a viitorului dumneavoastră ceas.

Nu sunt Nostradamus, pe de altă parte, am atins, purtat, probat, încrețit, mirosit (acum exagerez) cam toate G-Shock-urile și GBA-800 din categoria "digital-analogic pentru câteva mii de dolari", pur și simplu ies în evidență din mulțime. Vă întrebați ce?

O să vă spun într-o singură propoziție

"GBA-800 m-a impresionat cu cadranul lor frumos, neobișnuit de simplu și cel mai bine citit până acum, cu mâini în formă de sabie, cu contrast ridicat, acoperite cu luminozitate, în sfârșit, o iluminare cu două LED-uri cu un design strălucit, cu un buton frontal suplimentar pentru a-l activa, un cronometru potrivit pentru antrenamentul pe intervale și o memorie pentru 200 de timpi măsurați, accelerometru pe 3 axe pentru numărarea pașilor și a consumului de calorii, bluetooth pentru conectivitate cu smartphone-ul, actualizare automată a orei și funcții de localizare a telefonului, o aplicație ușor de utilizat, o nouă curea mai moale și confortabilă și o buclă inteligentă care rămâne întotdeauna acolo unde trebuie."

Ți-a atras atenția GBA-800? Atunci citiți mai departe

Deși au bluetooth și un pedometru, acesta nu este un smartwatch clasic, care depinde de smartphone și care petrece aproape la fel de mult timp pe încărcător ca și la încheietura mâinii tale. Mai degrabă, este un ceas obișnuit (dar extrem de rezistent) care are câteva funcții suplimentare, este complet independent de telefon și va dura mai mulți ani cu o baterie obișnuită (CR2016). Mai exact, producătorul menționează 2 ani, dar din experiența mea, G-Shock-urile durează mult mai mult decât declară Casio.

Personal, am fost mulțumit de diametrul mai frumos al carcasei de 48,6 mm. Casio a făcut un boom în 2010 cu GA-100 și GA-110 cu lățimea de 51mm și chiar a pariat pe 53mm în 2016 cu GA-700. În primul rând, acestea erau modele militare, iar soldatul mediu are brațele mai tonifiate decât civilul mediu, până la urmă.

O altă schimbare către specificații mai civile este lățimea mai mică a curelei și, de asemenea, duritatea mai mică a acesteia. Este în continuare fabricată din rășină sintetică, dar se simte mai aproape de silicon. Cureaua mai moale este foarte confortabilă la purtare, dar dezavantajul este că este mai predispusă să se murdărească (în special la modelele mai ușoare - GBA-800-9A galben/verde și GBA-800-7A alb).

Apropo de curea, merită menționat faptul că Casio a început să folosească o închidere din plastic pe ultimele modele de ceasuri. Acest lucru nu este diferit în cazul modelului GBA-800.

gba-800-modre-plastova-prezka

Închizătoarea este din plastic, arborele este din metal

Pe de altă parte, au o curea lăudabilă care are o canelură în interior pentru a preveni alunecarea arbitrară. Bucla rămâne acolo unde ați lăsat-o. Purtarea este, de asemenea, mai confortabilă datorită celor două pene de plastic care se află în tranziția dintre curea și carcasă, astfel încât ceasul se potrivește mai bine pe mână.

gba-800-modre-poutko

Cureaua se menține perfect acolo unde trebuie

Dacă ar fi să aleg o singură caracteristică sau funcție care m-a impresionat cel mai mult, aș spune fără ezitare lizibilitatea.

Lizibilitatea - aproape toată lumea uită de ea atunci când cumpără un ceas.

Atunci când alegem un ceas, de obicei ne uităm la el minute îndelungate, în condiții de iluminare excelentă. Comparăm toate detaliile, dar de multe ori uităm unul important. Când îl punem la încheietura mâinii, vrem să putem citi ora într-o fracțiune de secundă. Iar acest lucru este posibil doar cu un ceas ușor de citit.

Ați putea spune că 3 secunde sunt suficiente. Dar credeți-mă, după a 100-a oară când vă veți uita la încheietura mâinii, vă va scoate din minți. Imaginați-vă că durează 3 secunde pentru a încărca fiecare imagine în browserul dumneavoastră. Poate că cei de 20 de ani nu înțeleg acum, dar colegii mei știu exact despre ce vorbesc.

Pe scurt. O bună lizibilitate este esențială la un ceas. Priviți lizibilitatea foarte popularului GA-100 (stânga). Cu greu poți găsi o mână a orei pe acest colorit special. Iar afișajul digital? Noroc cu el.

Porovnání čitelnosti a osvětlení u GA-100 a GBA-800

Iluminarea din spate a modelului GBA-800 este perfectă în comparație cu modelele mai vechi

Începând cu modelul GA-100 în 2010, Casio a produs timp de șapte ani ceasuri G-Shock digitale-analogice care aveau o iluminare proastă. Începând cu 2017, putem lumina pe digital(GMA-S130, GAW-100, GA-800) și GBA-800 nu este diferit. Trebuie doar să adăugați un al doilea LED plasat inteligent. Adăugați la asta o luminozitate bună și trebuie să spun că GBA-800 excelează în ceea ce privește lizibilitatea în toate condițiile de iluminare.

Pedometrul nu este doar pentru sportivi

GBA-800 este echipat cu un accelerometru pentru a monitoriza numărul de pași. Pedometrul nu este o funcție destinată doar sportivilor, ci tuturor utilizatorilor corpului uman. Dacă sunteți unul dintre ei, aveți vene și acestea se pot înfundă. Mișcarea este mai distractivă atunci când ai un obiectiv de performanță și poți urmări cât de departe ești de el. Nepoții tăi îmi pot mulțumi mai târziu.

Este ușor să setați numărul de pași pe care doriți să îi faceți în fiecare zi, fie direct pe ceas, fie în aplicația G-SHOCK CONNECTED.

Am testat cât de precisă este numărarea pașilor. A funcționat perfect atunci când mergeam pe jos. La câteva sute de pași, a diferit de numărătoarea mea doar cu unități de pași, și tot nu pot garanta că nu am făcut o greșeală. Dar, din păcate, atunci când nu mergi, ceasul nu poate recunoaște unele dintre celelalte mișcări ale tale și, uneori, le numără ca pași. Când am purtat ceasul peste noapte, m-a surprins dimineața că aveam aproximativ o sută de pași (fără comentarii amuzante pe tema asta, vă rog).

La început, inexactitatea m-a deranjat. Dar apoi mi-am dat seama că nu-mi păsa de numărul exact de pași. Știam că, într-o zi "inactivă" la birou, am fost întotdeauna în jur de 4-5k pași. Așa că mi-am stabilit un obiectiv de 8000 de pași și trebuia să recuperez întotdeauna cu o plimbare seara. Dacă nu atingeți obiectivul până la miezul nopții, ceasul activează funcția de șoc electric... Bine, iar exagerez.

Casio G-Squad G-Shock GBA800

Opțiuni de culori de bază

În modul de bază al ceasului, puteți folosi butonul pentru a alege dintre cele 4 informații pe care doriți să le afișați pe afișajul digital. 1) ora, 2) numărul de pași de astăzi, 3) doar secundele, 4) data. În modul pas, puteți vedea apoi o reprezentare grafică a activității dvs. din ultimele ore, iar afișajul circular din partea superioară arată grafic cât de departe sunteți de obiectivul dvs. zilnic.

În aplicația G-Shock Connected , puteți urmări istoricul activității dvs. cu un calendar clar. Când vizualizați detaliile unei anumite zile, puteți vedea apoi un grafic al activității dvs. pe ore, precum și caloriile pe care le-ați ars în acea zi. De asemenea, puteți comuta vizualizarea la o privire de ansamblu săptămânală sau lunară, care arată, de asemenea, numărul total de pași, media zilnică, maximul zilnic și numărul de zile în care ați reușit să vă atingeți obiectivul. Eu nu folosesc aceste detalii, dar cred că vor fi utile pentru cineva.

GBA-800-gshock-connected

ecranul principal / calendar pași prezentare generală / prezentare generală săptămânală

Cronometru cu numărătoare inversă, conceput pentru antrenamentul pe intervale

Antrenamentul cu intervale este destul de popular în prezent, iar GBA-800 vă va ajuta în acest sens. Puteți seta de la 1 la 5 numărători inverse de diferite durate (până la maximum 60 de minute fiecare), plus că puteți seta de la 1 la 20 de repetări pentru întreaga serie. Totul este foarte ușor de configurat chiar în ceas sau chiar mai ușor în aplicația mobilă. În aplicație, puteți chiar să atribuiți unul dintre tipurile de activitate Work A, Work B, Rush sau Rest pentru fiecare numărătoare inversă. Înainte de fiecare tip de activitate, ceasul te avertizează cu un semnal sonor diferit, astfel încât să știi ce exercițiu trebuie să urmezi. De exemplu, pentru Tabata (unul dintre antrenamentele cu intervale de intensitate ridicată), ai seta 20 de secunde de Rush, 10 secunde de Rest și un total de 8 repetări.

GBA-800-gshock-connected-timer

ecranul principal de numărătoare inversă / cronometru specific / lista tuturor cronometrelor

Un alt mic detaliu care va fi pe placul dumneavoastră este opțiunea de a amâna începerea numărătorii inverse (Casio numește această funcție Auto Start). După apăsarea butonului, aveți la dispoziție 5 secunde pentru a vă pregăti în poziția inițială de antrenament și abia după aceste cinci secunde ceasul va anunța sonor startul și va începe numărătoarea inversă. Acest lucru este util dacă urmăriți singur timpul în timpul antrenamentului.

Cronometru cu indicarea timpului țintă

Nici cronometrul nu a scăpat de un upgrade. Posibilitatea de a utiliza mai multe moduri diferite (timp scurs, timpi parțiali, timpi pe tur) nu este nimic special la G-Shock. Dar capacitatea de a indica timpii de sosire este foarte neobișnuită. Pentru cronometru, puteți defini 10 timpi (din nou, atât pe ceas, cât și în aplicație). Apoi, atunci când porniți cronometrul, acesta vă va avertiza în mod sonor atunci când atingeți fiecare dintre timpii definiți.

În practică, puteți utiliza acest lucru în timp ce alergați. La prima ta alergare, cronometrează timpii de fracționare în câteva puncte specifice de pe traseu (o stație de autobuz, un copac etc.). Nu trebuie să vă amintiți sau să notați timpii urmăriți. Ceasul are o memorie pentru ultimii 200 de timpi măsurați. Acasă, puteți apoi să vă uitați la timpii intermediari (din nou, acest lucru merge în ceas și pe telefon) și să îi introduceți ca timpi pentru bip. Apoi, când alergați din nou, ceasul va începe să "bipăie" exact la momentul în care ați trecut de punctele de control la ultima alergare. În acest fel, veți putea vedea dacă v-ați îmbunătățit sau dacă ați zăbovit.

gba-800-zlute

Alte informații utile

O funcție utilă, caracteristică celor mai noi G-Shock-uri ana-digi, este ordonarea mâinilor (Casio o numește Hand Shift). De fiecare dată când ora este în jurul orei unu și jumătate, acul de minute se suprapune peste afișajul digital, care este apoi foarte greu de citit. GBA-800 eliberează automat ambele mâini într-un loc în care să nu vă deranjeze de fiecare dată când introduceți o setare (oră, cronometru, temporizator, timp dublu, alarme, etc..). Odată setate, acele se vor întoarce în poziția orei curente. Puteți, de asemenea, să apelați funcția manual, apăsând simultan butoanele și .

gba-800-Asicstiger-hanhs-shift

Atunci când acele se suprapun peste afișaj, acestea pot fi mutate cu ușurință

Dacă împerecheați ceasul cu telefonul dvs. și dacă aveți Bluetooth activat pe telefon, atunci puteți utiliza funcția de căutare mobilă. Țineți apăsat butonul de pe ceas timp de aproximativ 5 secunde, iar telefonul vă va anunța. Puteți seta melodia și volumul în aplicația G-Shock Connected. Desigur, telefonul trebuie să se afle în raza de acțiune a semnalului Bluetooth pe care îl trimite ceasul. Aceasta este de obicei de câțiva metri. Din experiența mea, trebuie doar să activați funcția și apoi să vă plimbați prin apartament, din cameră în cameră, iar când vă apropiați de telefon, acesta va suna.

Ultima funcție utilă este sincronizarea orei de pe telefon. Smartphone-urile din ziua de azi nu au nicio problemă în a afișa în continuare ora exactă și, de asemenea, să o actualizeze foarte rapid dacă călătoriți într-un alt fus orar. GBA-800 va încerca să se conecteze cu telefonul dvs. de 4 ori pe zi pentru a actualiza ora și data exactă (inclusiv setările pentru ora de vară). De asemenea, puteți porni cu ușurință funcția de sincronizare a orei din modul ceas de bază printr-o singură apăsare a butonului și veți avea ora exactă în 5 secunde.

Verdict

lizibilitate absolut excelentă (luminozitate, iluminare automată, buton frontal pentru lumină)
pedometru
bluetooth pentru un control mai ușor, funcție de corecție a timpului, căutare telefonică
cronometru cu numărătoare inversă pentru antrenamentul la intervale
cronometru cu indicarea timpului țintă și memorie pentru 200 de ture
funcție de curățare a mâinilor
curea mai subțire și mai moale, cu buclă îmbunătățită
cataramă din plastic
cureaua mai moale (doar versiunile ușoare) se murdărește mai repede

Am luat acasă 10 ceasuri de la serviciu pentru a le testa. Am returnat nouă. Atât de mult m-a atras GBA-800. Iar actualul meu "beater watch" G-Shock GA-100, după 3 ani de companie fidelă la încheietura mea, plânge de fiecare dată când mă aflu în grădină sau în garaj. R.I.P.

Ceasurile menționate în articol