» Blog » Casio

Recenzie GA-700. Scandal, G-Shocks cu test pozitiv pentru steroizi.

Taguri: Recenzii | Casio | Pentru bărbați | Clasice

Buton frontal nou pentru lumină, funcție de ordonare a mâinilor și cronometru cu pornire rapidă. Vă prezentăm Casio G-Shock GA-700, un ceas atât de mare încât a fost numit GA-100 pe steroizi.

Casio G-Shock GA-700

Anul 2010 a fost o piatră de hotar atât de mică pentru Casio în segmentul ceasurilor ana-digi. Și anume, au introdus modelele de mare succes GA-100 și GA-110. Nouă ani mai târziu, aceste modele au cunoscut împreună mai mult de o sută de variații de culoare și se pare că Casio nu vrea să se oprească cu ele prea curând. Noile adăugiri de la sfârșitul anului 2018, în edițiile Bright Orange Analog-Digital Series și Navy Blue Accent Series, o dovedesc.

În anii următori, Casio a încercat să repete lovitura de maestru cu modelele GA-120, GA-150, GA-200 și GA-400. Dar acestea nu au depășit popularitatea modelelor 100 și 100. La sfârșitul anului 2016, G-Shock a introdus GA-700. De data aceasta a mizat pe mărime și a făurit un monstru de 53,4 mm lățime și 18,4 mm grosime, cu un cadran atât de adânc încât ai putea ține două sau trei neoane în el. Având în vedere dimensiunea, ceasul este surprinzător de ușor (69g).

G-shock GA-700 detail na hloubku číselníku

Cadranul este adânc, mâinile și indicii sunt foarte sculpturale

De asemenea, la monstruozitate se adaugă și lunetă, care arată ca o gheară cu opt degete care ține sticla minerală în poziție cu toată puterea sa. Spațiul de sub ea este dominat de doisprezece indici foarte maturi și de mâini la fel de distinctive. Ambele, în mod ciudat, fără luminozitate.

Nu aș recomanda GA-700 ceasurilor de noapte.

Apropo de utilizarea ceasului în condiții de lumină mai slabă, mai am o surpriză pentru dumneavoastră. Casio a renunțat la funcția de iluminare automată de pe GA-700, sau la activarea luminii atunci când ceasul este înclinat spre față. Știu că puțini sunt cei care folosesc această funcție, dar cu siguranță unii îi vor simți lipsa. Iluminarea, la fel ca la modelele anterioare GA-100 și GA-400, este gestionată de un singur LED. Deci da, puteți vedea mai mult sau mai puțin cadranul analogic, dar nu, nu îl puteți vedea pe cel digital pe întuneric.

GA700 LED osvětlení

Abia un an mai târziu, Casio a ascultat strigătele clienților săi cu modelul GA-800 cu trei mâini, care a primit două LED-uri. Unul pentru LCD, unul pentru analogic, și funcționează foarte bine.

Pe de altă parte, n-aș vrea să fac o "mare brânză" din iluminarea mai slabă. Oricum nu le vei lua la culcare și probabil că nu vei merge la vânătoare de dinozauri noaptea, așa cum a făcut Chris Pratt cu ele la mână în Jurassic World: Fall of an Empire. Și eu am un GA-100 de aproximativ trei ani și am folosit funcția de iluminare automată o dată sau de două ori. Pe de altă parte, adăugarea celui de-al cincilea buton în poziția de la ora șase, care este folosit doar pentru a activa lumina, este lăudabilă.

Alarma și ora universală ca la GA-100. Dar cronometrul a fost îmbunătățit.

Ceasul are cele 5 moduri obișnuite: ora locală, cronometru cu numărătoare inversă, ora universală, alarmă și cronometru, și trece de la unul la altul în ordinea în care le-am enumerat. Motivul pentru care modul cronometru a fost mutat pe ultimul loc este una dintre îmbunătățirile lor. Și anume, puteți porni cronometrul direct din modul de bază prin apăsarea butonului . Ceea ce este util atunci când trebuie să porniți cronometrul imediat și trecerea în modul cronometru ar dura o secundă. Am văzut deja această pornire rapidă cu cronometre cu numărătoare inversă pe GA-400.

O altă caracteristică nouă a cronometrului este așa-numita alarmă țintă, sau semnalizarea timpului țintă. În setările cronometrului, pur și simplu setați un timp la care cronometrul vă alertează cu un semnal sonor, dar nu se oprește și continuă. Utilizarea acestui lucru este în sport. Cronometrul are o capacitate de 24h și o rezoluție de 1/100s.

Alarma este aceeași ca la GA-100. Așadar, 4 alarme zilnice + o alarmă de repetare. Te va arunca din pat în mod repetat la fiecare 5 minute până când o dezactivezi manual (nici forța brută nu te va ajuta, sunt G-Shock-uri) sau până când termină a șaptea încercare.

Eu folosesc un cronometru (cronometru cu numărătoare inversă) pe GA-100-urile mele ori de câte ori copiii mei sunt bolnavi și trebuie să ia antibiotice. Setez numărătoarea inversă la 8 ore, activez repetarea automată și nu dau ceasul jos timp de o săptămână. Este mult mai fiabil decât un telefon mobil. Cu toate acestea, GA-700 are o numărătoare inversă maximă de 60 de minute și nu are opțiunea de repetare automată. Mi-ar lipsi această funcție.

Funcția de curățare a mâinilor

Un afișaj digital pe care nu îl poți vedea peste mâinile analogice - nu vei primi asta de la GA-400. Și nu este diferit nici cu cele șapte. De fiecare dată când ajustați ceva pe ceas, mâinile se curăță ascultător până la o poziție în care nu vă vor deranja.

GA700 funkce hand shift

Funcția "Hands Shift" mută mâinile într-un loc în care nu vă vor încurca

De asemenea, puteți declanșa manual curățarea cu ajutorul butoanelor și , ceea ce nu este tocmai o combinație ușor de utilizat, dar funcționează. Apoi, puteți utiliza, de exemplu, cronometrul cu o vedere liberă. Schimbarea modului va readuce acele în poziția curentă a orei locale.

Mi-ar plăcea să fiu mai puțin pesimist în această recenzie, dar mai există un fapt minor pe care știu că unora dintre voi nu le va plăcea și pe care trebuie să-l menționez. Spre deosebire de GA-100 și GA-110, GA-700 (ca și GA-400 înainte de acesta) au o cataramă din plastic.

gshock ga-700 má plastovou přezku

GA-700 are o cataramă de plastic

Sunt sigur că inginerii japonezi știu exact ce fac și că este la fel de durabilă ca și restul ceasului, dar emoțional cred că toți simțim că este mai degrabă un pas înapoi. Materialul carcasei și al curelei este din rășină sintetică în mod standard. Rezistența lor la apă este cu siguranță mai mare decât a dumneavoastră (200 m) și sunt foarte rezistente la șocuri.

Modele de bază negru și roșu

Casio a fost primul care a lansat un GA-700-1A negru și roșu, un GA-700-1B negru și un GA-700-4A roșu.

první verze G-Shock GA-700

GA-710 cu un aspect mai metalic

GA-710 se deosebește de GA-700 doar prin faptul că are un cadran cu aspect metalic și un buton frontal metalic. Casio le numește ,,Garish Color", sau culori stridente. La începutul anului 2017, Casio a introdus noi modele: GA-710-1A negru, GA-710-1A2 albastru și GA-710GB-1A auriu, extinzând popularul Gold & Black Special Edition.

G-Shock GA-710 Garish Color

Colecția de culori utilitare G-Shock GA-700UC

Foarte hilare sunt modelele GA-700 în culori "de lucru", cu abrevierea "UC" în cod, care înseamnă Utility Colors. Printre acestea se numără GA-700UC-8A, GA-700UC-5A și GA-700UC-3A (în ordinea în care sunt ilustrate mai jos).

G-Shock GA-700UC Utility Color Collection

Foarte popularul camuflaj GA-700CM

Datorită marii popularități a modelelor GA-700, Casio a lansat trei modele din populara serie camuflaj. Modelul albastru GA-700CM-2A, modelul verde GA-700CM-3A și modelul gri GA-700CM-8.

Gshock GA700CM Camouflage Series

Pentru a fi complet, voi menționa și alte modele care fac parte, în mare parte, din ediții speciale și colecții, dintre care destul de multe sunt deja epuizate.

Rezumat al revizuirii

Așteptam cu nerăbdare să scriu o recenzie a acestui ceas, iar mentalitatea mea despre el era mult mai pozitivă decât ceea ce a reieșit în cele din urmă atunci când am disecat specificațiile și caracteristicile specifice. Probabil că nu l-aș recomanda unei persoane care are nevoie de un ceas pe timp de noapte, sau unui atlet (din cauza dimensiunii). Și nici cuiva cu o mână subtilă.

Pe de altă parte, ceasul arată foarte atractiv, robust și agresiv. Pe brațul puternic al unei persoane care nu este un tocilar al ceasurilor și care nu are nevoie să umble la toate acele funcții hogo fogo, cu siguranță va face un serviciu excelent și nu va fi scutit de multe complimente. În plus, numărul uriaș de ediții speciale și de variante de culori dovedește că este un model popular care a avut un succes uriaș în întreaga lume.

  • Aspectul dur, agresiv
  • buton frontal pentru lumină
  • cronometru cu pornire rapidă
  • funcție de curățare a mâinilor
  • cronometru de numai 60 de minute, fără repetiție
  • cataramă din plastic
  • fără luminozitate
  • lumină mai slabă care nu este automată