» Blog » Apple

Apple Watch primește măsurători avansate de alergare și măsurarea puterii la încheietura mâinii

Taguri: Noutăți | Apple | Smartwatch

9.6.2022 | 2 MIN

Ne-am cam obișnuit ca Apple să acapareze piața smartwatch în categoria funcțiilor inteligente. Dar faptul că acum excelează și în domeniul măsurătorilor avansate de alergare este o veste destul de interesantă. Plăcută pentru utilizatori și neplăcută pentru alți producători.

Din când în când, Apple lansează o actualizare care schimbă complet sufletul Apple Watch. Dar acesta este deosebit de semnificativ pentru mine, deoarece adaugă funcțiile sportive cu care ne-am obișnuit mai mult la sportivii puri de la brandurile precum Polar sau Coros.

Ultimele noutăți din watchOS:

Oscilația verticală, timpul de contact cu solul și lungimea pasului direct de la încheietura mâinii?

Economia de funcționare este foarte importantă, iar Apple știe și ea acest lucru. Alte branduri sunt capabile să evalueze aceste măsurători folosind o curea toracică, dar Apple strălucește prin faptul că este primul care o face direct de la încheietura mâinii.

Apple Watch 7 recenzie – Ecranul, încărcare rapidă și... Merită?
22.7.2022
Apple Watch 7 recenzie – Ecranul, încărcare rapidă și... Merită?

Este adevărat că Samsung,  a reușit să măsoare unele dintre aceste valori de la încheietura mâinii, dar acolo evaluarea a fost mai degrabă... Rezumat.

Oscilațiile verticale sunt măsurate cu ajutorul unui giroscop și al unui accelerometru, unde mișcarea de balansare a brațului determină ridicarea și coborârea trunchiului.

Lungimea pasului și timpul de contact cu solul sunt, de asemenea, măsurate pe același principiu.

Măsurare în wați de la încheietura mâinii?

Poate că unii o cunosc din ciclism, dar măsurarea puterii în wați își face treptat loc în sfera alergării. Este o reprezentare a performanței noastre. Avantajul este că putem urmări în timp real modificarea producției de energie.

Reprezentarea grafică a zonelor de ritm cardiac și crearea propriului antrenament

Una dintre cele mai mici inovații este reprezentarea grafică a zonelor de ritm cardiac în monitorizarea activității sportive.

Crearea de antrenamente personalizate este, de asemenea, legată de zonele de ritm cardiac. Dacă doriți să vă planificați antrenamentul în funcție de diferite intensități, puteți seta manual structura generală a antrenamentului direct în ceas.

În plus, puteți seta diverse alarme pentru ritm cardiac, cadență sau ritm. Apple Watch te anunță apoi dacă vă aflați într-un anumit interval (de exemplu, o frecvență cardiacă de 140 max.).

O caracteristică nouă și plăcută este cursa împotriva propriului dvs. "cel mai bun ego". Dacă parcurgeți frecvent un anumit traseu, acesta se va segmenta în mod automat cu o înregistrare a celui mai bun timp. În câmpurile de date puteți vedea cum vă situați față de cel mai bun timp al dvs.

Etapele somnului - în sfârșit!

Cu ajutorul aplicației, a fost posibilă și monitorizarea etapelor individuale de somn, dar acum Apple Watche oferă acest lucru chiar la bază

Detectarea automată a sportului în triatlon

În contextul monitorizării triatlonului, ceasul poate detecta activitatea sportivă (alergare, ciclism, înot) pe care o efectuați în prezent. De asemenea, înregistrează timpul în care treceți de la un sport la altul.

Din punct de vedere sportiv au fost adăugate multe, iar din punct de vedere general și mai multe:

  • 4 cadrane noi (Astronomie, Calendar lunar, Timp de joc și Metropolitan)
  • UI Siri actualizată
  • tastatura îmbunătățită
  • aplicație Podcast îmbunătățită

Fotografii: Videoclipul oficial de la Apple, DC Rain Maker