» Blog » Apple

Apple Watch Ultra - Baterie cu autonomie foarte mare? O premieră pentru sportivii adevărați?

Taguri: Recenzii | Apple | Smartwatch

8.9.2022 | 4 MIN

Echipa noastră de recenzenți este formată din sportivi. De aceea, Apple Watches cu autonomia lor de o zi, nu ne-au dezamăgit niciodată. Dar acum Apple lansează Apple Watch Ultra, iar lucrurile se schimbă! Mai multe zile de autonomie a bateriei, cel mai precis GPS de pe piață, rezistență la apă de 100 de metri, carcasă din titan, rezistență la temperaturi extreme, rezistență la praf și șocuri... Cred că sunt foarte afectați cei de la Garmin în acest moment.

Cele mai importante lucruri despre Apple Watch Ultra:

  • carcasă din titan cu cristal de safir încastrat
  • coroana protejată și noul Action button
  • cel mai mare și mai luminos display din gama Apple Watch
  • trei noi tipuri de curele - Alpine, Trail și Ocean
  • Rezistent la apă până la 100 de metri și EN 13319 (echipament de scufundare)
  • cel mai precis GPS de pe piață (dublă frecvență)
  • durata de viață a bateriei de până la 60 de ore
  • sirenă încorporată
  • busolă inteligentă cu puncte de reper și navigație backtrack

Apple Watch Ultra - În sfârșit, o piesă decentă pentru cei care nu sunt de la oraș

Apple Watch Ultra a fost dotat cu o carcasă din titan de 49 mm, ceea ce îl face cel mai mare Apple Watch din toate timpurile. Are sens. Trebuie să fi înghesuit bateria aia pe undeva.

Noua caracteristică este un cristal de safir încastrat, care îl protejează împotriva zgârieturilor nedorite, a loviturilor etc.

Pe partea laterală a carcasei există acum Action button configurabil care poate declanșa monitorizarea scufundării, măsurarea segmentului... Cam orice lucru care necesită un fel de "acțiune".

Coroana este acum încastrată, astfel încât să nu fie expusă la șocuri, și este raiată pentru a putea fi utilizată cu mănuși.

Apple a prezentat acest smartwatch ca fiind deosebit de rezistent la șocuri, praf și mai ales la apă. Versiunea Ultra are o rezistență dublă la apă, de 100 de metri, iar potrivit Apple, acest ceas ar trebui să reziste la scufundări la 40 de metri adâncime reală și la temperaturi extreme de la -20 la 50 de grade Celsius. În plus, Apple Watch Ultra respectă standardul EN 13319 pentru dispozitive de scufundare.

Cele trei tipuri de curele - Alpine, Trail și Ocean - au, de asemenea, un design interesant. Fiecare dintre ele este adaptată pentru anumite sporturi. Trail (stânga) este destinată alergătorilor și este cea mai subțire curea de la Apple, Alpine (mijloc) are un strat dublu și o cataramă metalică transparentă, iar Ocean (dreapta) este o curea din silicon ideală pentru scufundări.

Un Apple Watch care rezistă aproximativ 5 zile?

Da, cu toții așteptam acest lucru, iar concurența a înceout să tremure. Apple Watch Ultra ar trebui să poată suporta până la 36 de ore de utilizare în modul normal și până la 60 de ore în modul de consum redus de energie. Nu dă nici măcar 3 zile, dar, după cum știm cu toții, de cele mai multe ori ceasurile smart Apple rezistă ceva mai mult decât spune Apple însăși. Se spune că modelul standard are o durată de încărcare de 18 ore, iar cei mai mulți utilizatori au o autonomie de până la 2 zile.

Din păcate, Apple nu a menționat durata de viață a bateriei în cazul GPS-ului, dar a spus că Ultra ar trebui să poată rezista la aproape 4 km de înot, 180 km de ciclism și, în plus, la un maraton complet (42,195 km). Adică, toți împreună. Așadar, ne putem aștepta la o autonomie foarte decentă a bateriei. Probabil că veți obține o astfel de autonomie a bateriei atunci când activați Low Power Workout.

Cel mai precis GPS de pe piață? Apple este destul de sigur

În timpul conferinței, am fost impresionat de faptul că Apple a spus literalmente "cel mai precis GPS de pe piață". Și, cunoscând produsele Apple, am încredere în ele.

Apple Watch Ultra primește GPS cu frecvență dublă, care este acum un standard pentru ceasurile sport inteligente. Abia aștept să văd ce performanțe va avea acest GPS în timpul testelor.

Ce caracteristici sportive și de siguranță au fost incluse în Ultra?

În urmă cu câteva luni mă bucuram deja de măsurarea oscilației verticale, a lungimii pasului și a timpului de contact cu solul și din fericire... Totul a ajuns pe Apple Watch Ultra.

Îmi place foarte mult busola îmbunătățită, care afișează traseul parcurs și punctele de reper pentru a ajuta la orientare. Caracteristicile naturale, cortul dvs., etc.

Această funcție rulează întotdeauna în fundal și puteți utiliza funcția Backtrack în orice moment. Acesta vă va conduce înapoi de unde ați venit.

Vorbind de funcții de siguranță, Apple Watch Ultra dispune de 3 microfoane pentru ca interlocutorul să vă poată auzi în cele mai extreme condiții și de 2 difuzoare pentru ca dvs. să-l puteți auzi din nou pe interlocutor.

Difuzoarele și-au găsit o utilizare și în noua funcție de sirenă, care poate fi auzită până la 180 de metri distanță.

Îmi place foarte mult faptul că Apple s-a gândit la ușurința de utilizare pe timp de noapte, astfel că acum puteți comuta ceasul în modul de noapte printr-un simplu gest.

Când vom vedea Apple Watch Ultra?

Apple a promis acest lucru pe 23 septembrie și sperăm că acest lucru include și piața noastră. Pentru că nu mai am răbdare.

Prețul ar trebui să fie de aproximativ 799 de dolari, adică aproape 3 900 de lei. Ceea ce este totuși mai puțin decât Fenix 7 de la Garmin.

Ce noutăți aduce Apple Watch 8?

De fapt, aproape nimic. Au micșorat puțin cadranele, au adăugat un termometru pentru a ajuta femeile să detecteze ovulația și au adăugat un sistem foarte sensibil de detectare a accidentelor de mașină. Un lucru destul de important este roamingul, care vă va permite să utilizați versiunea celulară în multe părți ale lumii.

Ceasurile menționate în articol

Vizualizați următorul