» Blog » Apple

Apple Watch 7 recenzie – Ecranul, încărcare rapidă și... Merită?

Taguri: Recenzii | Apple | Smartwatch

22.7.2022 | 10 MIN

Am testat Apple Watch 7 de ceva vreme, iar acum m-am decis în sfârșit să transpun concluziile mele într-un articol. Există voci în apele smartwatch-urilor că Apple Watch 7 nu a revoluționat de fapt atât de mult. Și este adevărat. Cu toate acestea, toată lumea uită că Apple a luat un avans atât de mare, încât câțiva centimetri sunt suficienți pentru ca Apple să fie încă la kilometri în fața concurenței.

Ce scoate în evidență Apple Watch 7?

După cum sugerează și titlul, în principal în ceea ce privește dimensiunea ecranului și viteza de încărcare. Ecranul a crescut cu 20%, iar rama din jurul ecranului s-a micșorat și ea. Încărcarea a fost accelerată cu 33%, iar acum puteți ajunge de la zero la optzeci la sută în doar 45 de minute. Monitorizarea unui somn de 8 ore? Vă puteți descurca cu 8 minute de reîncărcare.

În ce măsură a dezamăgit Apple Watch 7?

Dezavantajele sunt greu de găsit la Apple Watches, dar unii ar putea considera că o mică schimbare a senzorilor este o greșeală. Rivalul Samsung Galaxy Watch 4 oferea măsurarea tensiunii arteriale și estimarea grăsimii, a mușchilor și a apei din corp. În schimb, Apple Watch 7 nu este mai bogat în senzori. Așa cum am scris mai sus, Apple este la kilometri distanță. Dar unii concurenți au tendința de a face pași kilometrici.

Samsung Galaxy Watch 4 recenzie - începe confruntarea dintre SUA și Coreea
26.7.2022
Samsung Galaxy Watch 4 recenzie - începe confruntarea dintre SUA și Coreea

Designul neschimbat este un pas sigur

Chiar înainte de lansare, au circulat pe internet fotografii în care Apple Watch 7 avea marginile carcasei drepte și nu rotunjite, așa cum era până acum. Toată lumea se gândea "Wow, asta va fi o schimbare", dar după lansare s-a dovedit că Apple Watch 7 arată de fapt exact la fel ca generația anterioară. Singurul lucru care s-a schimbat sunt dimensiunile carcasei, care sunt acum 41 mm și 45 mm.

Tento design by rozhodně byl svěžím větrem do řad Applu, že?

Acest design ar fi cu siguranță o gură de aer proaspăt în rândurile Apple, nu-i așa?

Greutatea s-a stabilizat în jurul a cincizeci de grame, ca și în cazul generației anterioare. Din cauza mărimii lor, unii ar putea găsi Apple Watch-urile grele (cum ar fi prietena mea), dar eu nu am avut nicio problemă cu ele. Curelele folosesc în continuare aceeași metodă de fixare și puteți chiar să montați curele de la modelele mai vechi pe noua generație.

În ceea ce privește confortul, Apple nu are nimic de reproșat. Faptul că a făcut carcasa mai mare nu a schimbat absolut nimic, iar curelele Apple mi s-au părut întotdeauna bune. Singura problemă este că au prea puține găuri pentru gustul meu, astfel încât nu puteți găsi reglajul corect pe aici și pe acolo.

Apple Watch a primit măsurători avansate de alergare și măsurarea puterii la încheietură
9.6.2022
Apple Watch a primit măsurători avansate de alergare și măsurarea puterii la încheietură

În ceea ce privește materialul, avem două versiuni - una mai ieftină din aluminiu și una mai scumpă din oțel inoxidabil sau titan. Dar cele mai populare sunt probabil versiunile din aluminiu, care sunt puțin mai ușoare și, după cum am menționat, mai ieftine.

Všechny varianty z hliníku.

Toate variantele sunt din aluminiu.

Partea inferioară a ceasului este realizată din ceramică și sticlă. Acest lucru face ca părțile care intră în contact cu pielea să fie antialergenice.

Partea frontală este acoperită de sticlă cu 50% mai groasă, care nu este mai rezistentă la zgârieturi, ci mai rezistentă la fisuri. Diferența uriașă între generații pe care o văd este cadrul din jurul ecranului. Acesta s-a micșorat cu 40% și are doar 1,7 milimetri. Și chiar se vede.

Ecranul este mai mare și totul are acum mai mult spațiu

Ecranul este prima dintre marile schimbări de pe AW 7. Acesta a crescut cu 20% de la o generație la alta, ajungând la o diagonală de 1,9 inci cu o rezoluție de 396x484 pixeli. Este un ecran Retina standard, cu o finețe de 326 ppi și o iluminare din spate de 1000 nits. În lumina directă a soarelui nu există nicio problemă.

Numerele sunt complet inutile pentru dumneavoastră, ceea ce este mai important este ceea ce înseamnă în practică. Cea de-a șaptea generație afișează de două ori mai mult text, toate butoanele sunt mai mari, totul este mai clar. În plus, displayul mai mare a permis utilizarea unei tastaturi QWERTY, ceea ce reprezintă o noutate absolută pentru AW. Este posibil să comunice doar în engleză, astfel încât cunăscătorii altor limbi trebuie să facă clic pe fiecare font (tastarea predictivă nu ajută), dar este un pas înainte.

La fel și funcția QuickPath, care ar trebui să permită tastarea cuvintelor prin glisarea cu degetul pe tastatură. Dar, din nou, este doar pentru vorbitorii de limba engleză. Personal, prefer în continuare dictarea vocală, deoarece funcționează foarte bine în comparație cu concurența.

De asemenea, ecranul a accelerat puțin designul ceasului, deoarece atinge punctele de curbură ale ecranului și, dacă alegeți un cadran potrivit, arată foarte bine.

Always-On are un impuls serios în acest moment.

Modul "Always-On" a avut întotdeauna două capcane - consuma energie din baterie și era atât de întunecat încât nu puteai vedea oricum. Ecranul AW 7 utilizează tehnologia LPTO pentru a reduce rata de reîmprospătare a ecranului (de la 60 Hz la 1 Hz), iar funcția Always-On nu este atât de consumatoare de baterie, deoarece afișează cadranul la 1 Hz. În plus, acum este cu până la 70% mai luminos și se vede cu adevărat. Când ieșiți afară, ecranul este bine lizibil chiar și în modul Always-On. Acest lucru este cu adevărat de neegalat.

Echipament cu senzori ca pe vremuri

În interiorul ceasului, găsim echipamentul standard de senzori - accelerometru, barometru, giroscop, busolă, senzor de ritm cardiac, pulsoximetru și, de asemenea, un ECG ușor peste standard. Acesta poate detecta dacă se întâmplă să avem o aritmie cardiacă. Apoi, există un receptor GPS pentru poziționare, care suportă, de asemenea, GLONASS, Galileo, QZSS și BeiDou.

Sunt puțin dezamăgit de faptul că senzorul de ritm cardiac continuă să citească doar la fiecare 10 minute în afara activității sportive. Mi se pare că în timpul zilei nu ai prea multe date relevante, ca în cazul unui smartwatch care detectează în fiecare secundă. Și e păcat, pentru că monitorul de ritm cardiac de la Apple este foarte precis. Dar ce ar face cu bateria, nici nu vreau să-mi imaginez. În timpul activității sportive, bineînțeles, rata crește în fiecare secundă.

TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta
6.6.2022
TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta

Durata de viață a bateriei... Exact ca pe vremuri, dar!

Cu toate acestea, Apple este foarte conștientă de faptul că durata de viață a bateriei este scurtă, dar cu siguranță nu dorește să adauge rezistență în detrimentul bunei funcționări. Ce înseamnă asta? Să accelerăm încărcarea!

Încărcarea este acum cu o treime mai rapidă decât la generația precedentă, iar în 45 de minute veți obține 80% pe ecran, iar 8 minute de încărcare sunt suficiente pentru a monitoriza un somn de 8 ore. O astfel de încărcare permite o încărcare mai rapidă. Din fericire, este inclusă, așa că nu trebuie să cumpărați una, dar nu m-ar mira ca Apple să o facă. Pentru încărcarea rapidă, este o idee bună să folosești un adaptor direct de la Apple, cu o putere de cel puțin 18 W. Dacă folosești un adaptor de la un alt brand, acesta trebuie să aibă cel puțin 15 W.

Ceea ce m-a deranjat un pic, însă, este capătul de încărcare. Nu este un USB obișnuit, ci USB-C! Așadar, aveți nevoie de un adaptor cu această conexiune, pe care noi, posesorii arhaicului model iPhone 7, nu îl avem.

Nicio schimbare în experiența utilizatorului

Pe AW 7, puteți configura mai multe cadrane, care sunt un fel de piesă centrală a ceasului. Întotdeauna am fost supărat pe Apple de ce nu pot pune unele widget-uri în dreapta sau în stânga cadranului și, din păcate, nici 7 nu mi-a adus această inovație. Și nu cred că nicio generație nu mi-l va mai aduce. Pentru că la Apple, totul se face prin meniurile lor, unde poți găsi tot ce ai nevoie și poți ajusta poziția oricărei aplicații.

Trageți cu degetul în sus pentru a vedea centrul de control și trageți cu degetul în jos pentru a vedea notificările de pe telefon. Butonul de sus (coroana) deschide meniul, iar cel de jos deschide toate aplicațiile deschise.

Ce urmărește Apple Watch 7 ziua și noaptea?

Un astfel de standard este reprezentat de cele trei inele care indică mișcarea (pași), statul în picioare și exercițiul fizic. În rândul utilizatorilor Apple, urmărirea inelelor este foarte populară, iar Apple a dus-o chiar la nivelul următor, permițându-vă să vă partajați profilurile cu prietenii și să vedeți cum se descurcă cine se descurcă chiar pe ceasul dumneavoastră. Puțină competiție sănătoasă nu strică, nu?

Colectarea de insigne pentru activități fizice corecte funcționează pe un principiu similar.

Altfel, în timpul zilei, AW 7 vă măsoară ritmul cardiac și puteți, de asemenea, să vă măsurați manual oxigenarea sângelui sau să efectuați o scanare ECG pentru a vă spune dacă aveți o aritmie cardiacă.

Păcat că nu avem monitorizare a stresului (HRV) sau o monitorizare adecvată a somnului în baza de date. AW 7 poate detecta doar somnul ușor și profund. Nu veți ști nimic despre faza REM decât dacă achiziționați o aplicație terță parte (care este adesea plătită). Ceea ce nu mi se pare o soluție foarte elegantă.

Suficient pentru sport, dar nimic pentru sportivii pasionați

Apple Watch 7 este de fapt suficient pentru sport, dacă sunteți mai degrabă un atlet amator. Pentru sportivii de top, Apple Watch nu prea are sens. Atât din punct de vedere funcțional, cât mai ales în ceea ce privește durata de viață a bateriei. În momentul în care aveți o activitate mai lungă de 6 ore, ați putea începe să vă întrebați dacă bateria va rezista.

Cu toate acestea, monitorizarea va arăta mai mult sau mai puțin tot ceea ce este important și este posibil să partajați datele cu platforme terțe, cum ar fi Strava. Sunt un pic dezamăgit că importul este atât de "semi-automat". Activitatea este importată în Strava, dar într-un fel de fundal. Pentru a o face să apară în mod public, trebuie să faceți clic pe Setări în Strava, apoi pe Aplicații, selectați Sănătate și faceți clic pe Import pentru activitatea respectivă.

Dacă doriți o monitorizare mai bună a activității sportive, utilizarea unor aplicații terțe este încurajată, dar din când în când sunt puțin dezamăgit că Apple îi obligă pe utilizatori să facă un astfel de pas.

Cu toate acestea, am fost mulțumit de algoritmul VO2 Max, care a estimat valoarea mea aproape cu exactitate în câteva momente. Sportivii ar putea aprecia timpul de recuperare, sarcina de antrenament sau starea de antrenament, dar înțeleg că nu acesta este obiectivul Apple Watch.

Funcții smart – Apple Watches

Apple Watch 7 este cu siguranță cel mai smart ceas de pe piață. Oricât de mult ar încerca concurența, este un fapt. Noua generație are 32 GB de memorie internă pentru aplicații și muzică. Aplicațiile sunt multe și, bineînțeles, sunt compatibile cu toate serviciile de streaming cunoscute. Apropo, în 2015 existau deja peste 3000 de aplicații disponibile pe Apple Watch. Nici măcar nu aș îndrăzni să ghicesc câte mai sunt astăzi.

Atunci când vă sună cineva, puteți răspunde la apel de la încheietura mâinii. Cei care au versiunea celulară nu au nevoie de un telefon pentru a efectua un apel. Dar dacă doriți să aveți exact același număr ca pe telefon, deocamdată doar T-Mobile acceptă acest lucru. Alți operatori vă vor oferi un număr diferit pentru moment.

În ceea ce privește comunicarea, AW 7 este cel mai bun din gamă. Puteți efectua apeluri telefonice, e-mailuri, mesaje. Aveți opțiunea de a dicta sau de a folosi tastatura. În general, există atât de multe în Apple Watches încât nu pot menționa decât câteva. Puteți să verificați acțiunile, să scrieți un memento, să găsiți un copil pe o hartă, să declanșați temporizatorul aparatului foto (puteți vedea ce fotografiați chiar pe ceas), să ascultați o carte audio, să plătiți... Și, așa cum am spus, asta e puțin!

Întotdeauna mi s-a părut interesant faptul că, atunci când îl asociați, toate aplicațiile pe care le aveți pe telefon sunt descărcate automat (puteți sări peste acest pas) și sunt disponibile pe Apple Watch. Același lucru se întâmplă atunci când instalați aplicații noi. Descărcați o aplicație interesantă pe telefon și o găsiți pe ceasul dumneavoastră

Navigarea este disponibilă doar online, dar este minunată

Deși navigația în Apple Watch 7 este disponibilă doar online, nu mă deranjează deloc. Presupun că, oricum, un potențial utilizator de AW 7 are întotdeauna telefonul la el. Când deschideți navigația, puteți introduce o adresă specifică sau puteți alege dintre cele mai frecvent căutate locații - restaurante, benzinării, locații de preluare Covid-19, ATM-uri etc.

Așteptați mai puțin de câteva secunde până la crearea traseului și puteți alege să mergeți pe jos, cu mașina, cu transportul public sau cu bicicleta. Dar, din anumite motive, navigația în transportul public nu funcționează aproape deloc, ceea ce a fost puțin dezamăgitor. Celelalte funcționează perfect.

Rezumat - Apple Watch 7

Apple Watch este vârful de gamă și, odată cu cea de-a șaptea generație, toată lumea se aștepta la un boom uriaș. O inovație uriașă, un nou senzor, orice... Când s-a dovedit a fi mai mult sau mai puțin doar un ecran mai mare și o încărcare mai rapidă, mulți fani Apple au suspinat cu tristețe. Doar că Apple își construiește produsele în așa fel încât nu are prea mult sens să treceți de la a șasea la a șaptea generație, ci mai degrabă de la a patra la a cincea...

Deși încărcarea rapidă poate părea un mic progres, eu cred că este un lucru extraordinar. Pot să îmi conectez ceasul pentru o clipă și să fiu liniștit pentru 1-2 zile. În plus, în acest fel, Apple a rezolvat una dintre cele mai mari probleme ale sale și nu a fost nevoită să recurgă la degradarea performanțelor. Cu un ecran mai mare, totul este acum mai clar, mai mare și putem folosi tastatura. Dacă aveți o a șasea generație, probabil că veți rămâne cu ea. Dar dacă aveți generația mai veche, schimbarea are sens.

Ceasurile menționate în articol

Vizualizați următorul