» Blog » Amazfit

Amazfit T-Rex 2 recenzie – Greul pe încheietura mâinii

Taguri: Recenzii | Amazfit | Pentru bărbați | Smartwatch

30.6.2022 | 10 MIN

Vă voi dezvălui un secret. Amazfit T-Rex 2 este un fel de iubire secretă a mea. Dacă nu aș lucra unde lucrez și nu aș avea acces nelimitat la ceasuri, probabil că mi-aș lua un ceas din linia T-Rex. La urma urmei, îmi plac dispozitivele ieftine și fiabile care depășesc limitele raportului preț/performanță. Și exact asta este a doua generație T-Rex. Din nou și din nou.

În ce anume excelează T-Rex 2?

Durata de viață a bateriei. În cazul unei utilizări nesolicitate, puteți obține până la 24 de zile. Dar veți avea în jur de 10 zile ca standard.

Precizia senzorului. Sunt foarte plăcut surprins de receptorul GPS și de senzorul de ritm cardiac. Ambii senzori funcționează foarte bine.

Display. Amazfit pur și simplu funcționează. Sunt totuși plăcut surprins.

Funcții de training. T-Rex este adaptat pentru sportivi și subliniază echipamentul lor de antrenament funcțional.

Amazfit T-Rex Pro recenzie – Un prieten pentru ploaie și soare
1.8.2022
Amazfit T-Rex Pro recenzie – Un prieten pentru ploaie și soare

Ce m-a dezamăgit?

Amplasarea display-ului. Generația anterioară avea un display cu adevărat încastrat. La noul model este doar puțin mai încastrat și mă tem că în curând vor apărea zgârieturi pe el.

Măsurarea ritmului cardiac la fiecare minut. În timpul activității, T-Rexes măsoară la fiecare secundă, dar, din păcate, doar la fiecare minut în timpul zilei.

Incompatibilitate cu senzorii externi. Sportivii vor senzori! Vreau doar să alerg cu o centură de piept.

Navigație. Au spus că va fi acolo și nu este! Dar se spune că va apărea cu o actualizare.

În sfârșit, T-Rex nu arată ca o cutie de Nesquik.

Prima generație a fost grozavă, dar din punct de vedere al designului... Ei bine, Osmany Laffita nu a vrut să le pună pe mână.

Ei bine, probabil că nu ar pune mâna pe a doua generație, dar dacă ar trebui să aleagă, cu siguranță ar alege a doua.

T-Rex 2 imită mult mai bine metalul (carcasa este din aliaj de plastic), iar un laic nici nu și-ar da seama că este din plastic. De asemenea, adaugă un strat metalic ușor. Singurele părți metalice sunt butoanele, care au parte și ele de o șlefuire destul de interesantă care împiedică alunecarea degetelor.

Păcat că închizătorul, care este poate cel mai predispus la rupere în opinia mea, nu a fost făcut  din metal.

Pe partea dreaptă a carcasei se află o protecție pentru barometru. Acesta are o funcție practică - reduce puțin din murdărie care poate bloca găurile barometrului. Dar cred că funcția principală este cea estetică. :)

I ochrana barometru může vypadat stylově.

Chiar și protecția barometrului este elegantă.

Are un nume de T-Rex destul de frumos pe partea de jos. Deși sunt mai degrabă un fan minimalist, numele nu mă distrage.

Cureaua este atașată permanent, dar pentru un ceas de exterior, mi se pare logic. Orice sistem de eliberare rapidă nu este încă la fel de durabil ca vechiul șurub (deși Quick Fit este pe cale să se dezvolte).

Cureaua are o mulțime de găuri, astfel încât ceasul poate fi purtat atât de un om cu încheietura măinii mai groasă, cât și de un Yorkshireman.

Ceea ce mi se pare interesant sunt orificiile de aerisire de pe cureaua cea mai apropiată de carcasă. Din nou, cred că acestea au două calități - cureaua se îndoaie mai ușor și  mâna va fi mai aerisită.

În ceea ce privește combinațiile de culori, există patru – Ember Black, Astro Black/Gold, Wild Green și Desert Khaki.

T-Rexes se potrivește perfect pe mâna mea. Și nu doar pe mâna mea, ci și pentru aproape toată lumea. Este construit exact cum trebuie. Dimensiunile sunt de 47,1 x 47,1 x 13,65 mm, iar greutatea este de 66,5 grame.

Dar, de multe ori, cineva alege un T-Rex datorită durabilității lui, care îndeplinește mai multe standarde militare. Ce înseamnă asta în practică? Că nu poți să îl zdrobești pur și simplu.

Displayul este magic (ca întotdeauna la Amazfit)

Un lucru cu care suntem obișnuiți cu Amazfit - au întotdeauna un display frumos. T-Rex 2 nu face excepție.

Rezoluția a crescut la un uimitor 454 x 454 pixeli. Generația anterioară avea "doar" 360 x 360 pixeli. Poate că nici nu ar trebui să pun ghilimele, pentru că, în comparație cu display-ul actual, cel anterior pare o banalitate. Deși, în comparație cu concurența, cel anterior încă mai este de mare succes.

Dimensiunea display-ului este de 1,39 inci, iar finețea ajunge la 326 ppi. Tehnologia este, bineînțeles, AMOLED. Au făcut o treabă foarte bună la Amazfit. Chiar și în lumina soarelui nu este o problemă.  Lumina de fundal de 1000 de nits este greu de învins într-un duel cu soarele.

Acum, ca să fiu sincer, nu sunt sigur dacă generația anterioară avea funcția Always-On, dar la noua generație vă puteți bucura de un display iluminat permanent. Dar aveți grijă, consumă baterie.

În ceea ce privește gesturile, trebuie să recunosc că unele branduri se descurcă ceva mai bine. Cu T-Rex, uneori trebuia să aștept ceva timp până când își dădeau seama că vreau să mă uit la display.

Sunt puțin îngrijorat că sticla Gorilla Glass este mai puțin încastrată acum. Sunt doar 2 milimetri și pare că nu este suficient. Prima generație o avea mai bine încastrată.

Echipamentul senzorilor este același, dar mi se pare ceva mai bun

Deci, ce avem? Accelerometru, giroscop, busolă, barometru, senzor de lumină ambientală, pulsoximetru și cele două cele mai importante - GPS și senzor de ritm cardiac (BioTracker 3.0).

Poate că cea mai mare schimbare în cazul GPS este faptul că acesta funcționează pe două frecvențe (ceea ce sporește precizia) și cu cinci sisteme de navigație în același timp (GPS, Galileo, GLONASS, BeiDou și QZSS).

Și dacă îl compar cu Tactix 7 cu recepție GPS multifrecvență?

Nici măcar nu trebuie să vă spun ce culoare are fiecare dispozitiv, pentru că măsoară exact la fel. :)

Și știți ceva? Când am pornit activitatea, T-Rex 2 a încărcat întotdeauna GPS-ul mai repede decât Tactix 7. Iar Tactix este de cinci ori mai scump.

Garmin Tactix 7 recenzie - Ce vedeți?
7.4.2022
Garmin Tactix 7 recenzie - Ce vedeți?

Pulsul? Nu văd nicio problemă. Generația anterioară a avut câteva scăpări ici și colo, dar cea de-a doua generație funcționează foarte bine.

Din păcate nu am o comparație cu centura, ci doar cu optica de pe Tactix 7 care știu că măsoară foarte bine.

Mov este Tactix 7, iar albastru este T-Rex 2.

Schimbarea GPS-ului și a ritmului cardiac este uriașă. Nu încetez să mă minunez de cât de departe a ajuns Amazfit și poate concura cu branduri consacrate pentru sportivi precum Coros, Polar și Garmin, care au o detecție GPS foarte bună.

Bateriile? Tabular și practic minunat

Cel mai bine este să parcurgeți prin intermediul tabelului.


Capacitatea bateriei
500 mAh
Durata de reîncărcare Aproximativ 2 ore
Durata de viață tipică a bateriei Până la 24 de zile
Mod de economisire Până la 45 de zile
Utilizare solicitantă Până la 10 de zile
La temperaturi scăzute (-10°C până la -30°C) Până la 9 de zile
GPS (modul de cea mai mare precizie) Până la 26 de ore
GPS (mod echilibrat) Până la 50 de ore
GPS (mod de economisire a energiei) Până la 58 de ore
GPS (de la -10°C la -30°C) Până la 10 de ore

Am alergat timp de aproximativ 3,5 ore în weekend și bateria a scăzut cu aproximativ 20%.

Interfața cu utilizatorul nu s-a schimbat deloc

Avem 4 butoane. În partea stângă se află "sus" și "jos", iar în partea dreaptă butonul de sus funcționează ca "OK" și deschide selecția activităților sportive. Cel de jos funcționează ca și înapoi și deschide meniul de pe ecranul principal.

Ceea ce este grozav este că comenzile ceasului sunt aproape în totalitate duale. Puteți alege să folosiți butoanele sau ecranul tactil. Personal, folosesc ecranul tactil pentru utilizarea normală, iar butoanele pentru sport.

Fiecare parte poate fi controlată și prin atingere. O glisare în jos deschide meniul de control (butonul de sus face și acest lucru), iar o glisare în sus deschide widgeturile importante (butonul de jos face și acest lucru). Dacă glisați spre dreapta, se deschid notificările, iar dacă glisați spre stânga, se deschide meniul principal.

Puteți schimba aspectul display-ului dacă țineți degetul pe ecran pentru o perioadă mai lungă de timp.

Îmi place foarte mult că Amazfit s-a gândit să dezactiveze în mod implicit funcția tactilă în timpul activității sportive. Deci, dacă doriți să dezactivați complet activitatea sportivă, trebuie să o faceți cu un buton.

În general, îmi place sofisticarea comenzilor duble de pe T-Rex și s-ar putea să fiu cel mai mulțumit de faptul că le-au lăsat exact așa cum erau pe prima generație.

Pași, calorii, vremea, PAI... Totul.

În T-Rex, probabil că aș evidenția cel mai mult vremea. Curba temperaturii, prognoza zilnică, prognoza pe cinci zile, indicele de sport/pescuit/spălare auto și starea UV. Mai presus de toate, totul este afișat simplu și clar.

Ceasul detectează, de asemenea, timpul petrecut în picioare, în poziție așezată, caloriile arse în mod activ, caloriile arse în mod pasiv și distanța parcursă. În plus, acesta măsoară ritmul cardiac (din păcate, doar la fiecare minut) și oxigenarea sângelui pe tot parcursul zilei.

În legătură cu ritmul cardiac. Măsurăm în fiecare minut, doar că facem prostii din când în când în timpul zilei. Ceasul arată un fel de vârf al ritmului cardiac. Ca și cum aș sta jos, scriind un articol, și dintr-o dată ritmul cardiac este de 127. Nu spun că nu este posibil, dar mă cunosc bine și știu că nu am aceste ritmuri cardiace când stau jos.

Celkem budou k dispozici 4 varianty včetně vojensky zelené, celočerné nebo černo-zlaté.

În total, vor fi disponibile 4 variante: total negre, verde militar, bej și negru-auriu.

Zepp Coach? Un antrenor virtual? La Amazfit?

Da, nu am mai văzut așa ceva până acum la Amazfit - un antrenor virtual numit Zepp Coach. Eram obișnuiți cu astfel de facilități la Garmin, de exemplu, dar este foarte bine că și alte branduri (chiar și din gama de prețuri mai mici) încep să le încorporeze.

Datele de antrenament rămân aceleași ca în generația anterioară

Învățăm la fel de multe despre antrenament ca în prima generație.

T-Rex 2 îți afișează sarcina de antrenament săptămânală pe baza zonelor de ritm cardiac în care te afli. Acesta este exprimat numeric în anumite unități (adesea numit EPOC) și îl puteți folosi pentru a determina subantrenamentul, sarcina ideală sau poate supraantrenamentul.

În funcție de sarcina de antrenament, se scade timpul de recuperare. Acesta reprezintă momentul în care veți fi în formă 100% pentru următoarea cursă sau sesiune de antrenament.

Un astfel de standard sportiv este o estimare a VO2 Max, care reprezintă utilizarea maximă a oxigenului în timpul activității sportive (exprimată în mililitri pe kilogram de greutate). Cantitatea acestei valori este adesea un indicator al rezistenței sau al condiției fizice.

Aceste caracteristici sunt utile, dar am fost puțin dezamăgit că nu au apărut și altele noi.

T-Rex este acum un ceas de triatlon

Cu toate acestea, o noutate plăcută este posibilitatea de a seta o activitate multisport. Puteți configura orice combinație de sporturi și puteți comuta între ele. Astfel, este posibil să se creeze variante de triatlon, swimrun și alte activități multisport.

Cu acest pas, T-Rex se apropie din nou puțin mai mult de a fi numit sporttester.

Vorbind de activități sportive, puteți găsi aproape orice acolo. Aparat de vâslit, înot, yoga, snowboard, box, balet inclusiv... Nu am mai văzut așa ceva până acum. Monitorizarea jocurilor de bridge, șah, dame, go și jocuri de societate.

Deci, navigația este acolo sau nu?

Când T-Rex a fost lansat, probabil că lucrul care i-a interesat pe cei mai mulți oameni a fost faptul că ar fi avut o navigare în curbă. Chiar și Amazfit în sine are o navigare în curbă, probabil pe toate materialele promoționale și pe cutie. Dar când primii testeri au pus mâna pe ceas... Iată. Nu există navigație nicăieri.

Navigace by se do hodinek měla dostat aktualizací.

Navigația ar trebui să apară pe ceas odată cu actualizarea.

O mulțime de recenzenți au aruncat cu noroi în Amazfit pentru că nu are navigație, dar am aflat direct de pe site-ul Amazfit că aceasta ar trebui să apară pe ceas prin intermediul unei actualizări. Ulterior, va fi posibilă crearea unui traseu direct în aplicația Zepp și trimiterea acestuia la ceas.

Cu un pas mai aproape de un sporttester din nou!

Controlați-vă camera GoPro cu T-Rex 2

Amazfit are un sistem închis și nu permite dezvoltatorilor terți să creeze aplicații pentru ceasurile lor, dar încearcă să creeze ei înșiși o formă de piață. Am fost destul de surprins să găsesc o aplicație de control al camerei GoPro acolo acum. Cred că fanii GoPro o vor aprecia cu siguranță.

În plus față de această aplicație, puteți instala o aplicație pentru a vă controla casa inteligentă, pentru a vă verifica daltonismul, pentru a vă verifica consumul de alcool, temporizator pentru a vă spăla pe dinți.

T-Rex nu e un tip prea inteligent

Posibilitatea de a instala aplicații este un bonus plăcut, dar în ceea ce privește funcțiile smart, T-Rex nu a avansat prea mult. Ceas deșteptător, cronometru cu numărătoare inversă, funcție "Find my phone", alerte telefonice... Și cam asta e tot. Oh, da și pornire de la distanță și control al muzicii de pe telefon.

Din păcate, nu am primit un player de muzică, ceea ce ar fi avut destul de mult sens și pentru mine. Apelurile telefonice nu se potrivesc cu T-Rex, dar poate că o opțiune de răspuns rapid ar fi fost utilă. Și ar fi fost atât de util ca ei să o includă. Din păcate, însă, doar utilizatorii de Android se bucură de acest confort, iar eu nu pot decât să glumesc (am un Apple). Dar o evoluție mișto!

Rezumat

T-Rex 2 nu este cu siguranță pentru un utilizator obișnuit. Alergătorii, bicicliștii montani, înotătorii și alți sportivi care apreciază durabilitatea, durata de viață a bateriei, GPS-ul precis și ritmul cardiac vor alege acest ceas.

În general, îmi place foarte mult seria T-Rex, iar schimbarea în ceea ce privește recepția semnalului GPS este uriașă. Din punct de vedere al designului, este cu siguranță un pas înainte. Dintre funcțiile smart, a fost adăugată doar navigația în curbă, dar, din nou, este o schimbare importantă pentru iubitorii de sport și explorare.

Garmin Instinct 2, este prezentat ca o alternativă, care are, de asemenea, plata NFC și ceva mai multe funcții de antrenament. În plus, este oferit și în varianta solară. În plus, se mai invocă, de exemplu, Honor GS Pro, care are telefonie suplimentară.

Garmin Instinct 2 review - Sau un soldat într-o cămașă hawaiiană
12.5.2022
Garmin Instinct 2 review - Sau un soldat într-o cămașă hawaiiană

Ce părere aveți despre T-Rex 2?

Ceasurile menționate în articol

1 046 lei (Livrare 10.4.)
1 105 lei în stoc
1 105 lei nu este disponibil