» Blog » Amazfit

Amazfit T-Rex Pro recenzie – Un prieten pentru ploaie și soare

Taguri: Recenzii | Amazfit | Pentru bărbați | Smartwatch | Armată

1.8.2022 | 8 MIN

Numit după un animal preistoric, acest ceas ar fi putut supraviețui dacă Tyrannosaurus Rex ar fi călcat din greșeală pe el. Acestea își subliniază durabilitatea nu numai prin denumirea lor ascuțită, ci și prin faptul că îndeplinesc standardul militar de durabilitate. Pentru a completa toate acestea Amazfit T-Rex Pro dispune în continuare de un pachet de senzori decent, o doză bună de caracteristici și, cel mai important, un preț foarte bun.

După prima deschidere am fost destul de îngrozit, pentru că T-Rex-ul îmi amintea mai degrabă de o jucărie pe care o primești la o achiziție de peste 100 de lei în supermarket decât de o piesă cu adevărat durabilă.

 Amazfit T-Rex 2 recenzie – Greul pe încheietura mâinii
30.6.2022
Amazfit T-Rex 2 recenzie – Greul pe încheietura mâinii

Din anumite motive, nu mi-a plăcut culoarea metalică, care ar trebui să dea un aspect metalic, dar pentru mine are exact efectul opus. Dar acesta este un lucru mărunt care te deranjează timp de aproximativ 10 secunde înainte de a porni ceasul. După aceea, am fost mai mult sau mai puțin încântat.

T-Rex nu este deloc pentru încheieturile mici

Nici măcar nu-mi pot imagina că un model cu acest nume ar avea dimensiuni compacte. Personal, îmi plac ceasurile mai degrabă voluminoase, așa că, cu cei aproape 48 de milimetri ai săi, T-Rex se potrivește de minune pe încheietura mea. Din cauza grosimii de 13,5 milimetri, iese puțin în evidență, dar nu este ceva care m-ar deranja la un ceas construit la extrem. Datorită utilizării plasticului întărit, T-Rex cântărește doar 59 de grame, ceea ce este foarte ușor pentru dimensiunea sa.

Luneta ceasului este apoi completată de acoperirea metalică menționată mai sus și de inscripțiile care dezvăluie funcțiile butoanelor individuale, care reprezintă o altă opțiune de control pe lângă ecranul tactil. Pe acestea găsim caneluri ușoare, astfel încât degetul să nu "alunece" de pe buton ca în cazul celor netede.

686 lei Vânzarea s-a încheiat

Cureaua este fixată cu șuruburi

Dar ceea ce îmi place cu siguranță sunt cele patru părți proeminente, dintre care două sunt atașate de curea cu șuruburi. De obicei, mă plâng de lipsa unui sistem de închidere rapidă (de exemplu, Quick-Release), dar cu acest tip de ceas, șuruburile au sens absolut pentru mine. În cazul de față, acestea au dobândit o culoare neagră și au fost ușor canelate, conferind ceasului un aspect ușor "industrial".

Ceasul este fixat la încheietura mâinii cu o curea din silicon (22 mm lățime), care a primit o structură ușoară în interior, din nou cu caneluri pentru a împiedica alunecarea ceasului de pe încheietura mâinii. Această curea este una dintre cele mai confortabile pe care le-am avut vreodată, deoarece este foarte moale, dar suficient de puternică pentru a rezista la o manipulare dură. Cu toate acestea, mă îngrijorează închizătoarea din plastic, care ar putea să nu supraviețuiască unor tracțiuni mai puternice.

Construcția ceasului este originală și nu reține praful și alte impurități

Am dus ceasul în mai multe medii. În noroi, la serviciu, dar am vrut să o supun și la așa-numitul (titlu provizoriu) test al atelierului. Presupun că acest ceas va fi căutat mai ales de cei care vor să îl ia la munte, dar poate și de cei care își câștigă existența manual. Și pentru că sunt pasionat de confecționarea de obiecte din lemn, l-am dus în atelierul meu. Chiar și după câteva zile petrecute în atelier, nu am putut găsi nicio zgârietură, praf sau alte impurități pe ceas. Mai mult sau mai puțin, nici măcar nu a trebuit să spăl ceasul, doar am suflat de câteva ori pe el și a fost ca și nou.

Dar, pe lângă atelierul de lemn, ceasul va supraviețui mult mai mult. Acest lucru este evidențiat de conformitatea ceasului cu standardul militar MIL-STD-810 și de rezistența la apă până la 10 ATM.

Tiranozaurul și gorila - protecția ideală

Partea superioară a ceasului este apoi acoperită cu sticlă Gorilla Glass 3 cu tratament DLC, care protejează ușor sticla împotriva zgârieturilor, dar în principal previne amprentele nedorite. Chiar dacă vă treceți degetul pe ecran toată ziua, sunt foarte puține amprente și acestea nu strică aspectul ceasului.

Ceea ce reprezintă cu siguranță un avantaj incontestabil este luneta, care iese ușor în afară sticlei care este astfel mai bine protejată de zgârieturi și șocuri. Chiar și așa, v-aș recomanda, mai ales dacă știți că vă veți expune ceasul la un asemenea risc, să lipiți o sticlă de protecție.

Sub sticlă este ascuns un display AMOLED de 1,3 inchi, cu o rezoluție de 360 x 360 pixeli, 277 ppi de finețe (mai mic decât cel al noilor modele GTS sau GTR), control automat al luminozității și setări Always-On.Display-urile AMOLED au adesea probleme cu soarele, dar lumina de fundal este suficient de puternică și nu am avut nicio problemă.

Nu doar pe dinafară tunat, ci și pe dinăuntru

Un alt lucru care m-a mulțumit este cu siguranță echipamentul senzorial. Pe lângă accelerometrul, giroscopul, pedometrul, termometrul, senzorul de ritm cardiac și GPS-ul standard, suita de senzori este, de asemenea, îmbogățită cu un barometru, un altimetru și un pulsoximetru care măsoară oxigenarea sângelui.

Ceea ce mă deranjează un pic este frecvența de detectare a ritmului cardiac, care este de cel puțin un minut la acest model. Înțeleg că ceasul este setat astfel pentru a economisi bateria, dar pentru mine, setarea ideală este să scanez la fiecare secundă, pentru că atunci orice analiză este mult mai grăitoare.

Ei bine, apropo de baterie, aici Amazfit oferă un alt punct de atracție. Adică... Cel puțin pe hârtie. Ceasul ar trebui să reziste 9 zile în modul standard și chiar 18 zile în modul de economisire a energiei. Recunosc că sunt unul dintre cei mai puțin pretențioși utilizatori, dar am ajuns la aproximativ 3 zile. Acestea fiind spuse, am alergat mai mult sau mai puțin în fiecare zi, iar GPS-ul este unul dintre cei mai mari consumatori de baterie.

Experiența utilizatorului este un deliciu pentru ochi și creier

Ceea ce trebuie să spun este că Amazfit a făcut o treabă extraordinară cu interfața de utilizare a acestui model. Ceea ce aș evidenția cel mai mult este controlul dublu al ceasului. Puteți alege dacă doriți să controlați ceasul cu ajutorul butoanelor sau al ecranului tactil. De exemplu, atunci când faceți sport sau purtați mănuși, controlul cu ajutorul butoanelor este cu siguranță mai bun. Pe de altă parte, în timpul zilei, în timpul utilizării standard, ecranul tactil poate fi mai convenabil.

Bara de sus (sau prin apăsarea butonului din stânga sus) ascunde comenzi rapide, cum ar fi lanterna, controlul luminozității, Find My Phone etc. Bara de jos (sau prin apăsarea butonului din stânga jos) ascunde date importante precum vremea, numărul de pași, ritmul cardiac și multe altele.

Glisați spre dreapta pentru a accesa notificările de pe telefon și glisați spre stânga (sau apăsați butonul din dreapta jos) pentru a accesa meniul ceasului. Apăsarea butonului din dreapta sus vă duce la o selecție de peste o sută de activități sportive.

Acest control nu este chiar standard, deoarece majoritatea dispozitivelor inteligente au ecrane pe care le parcurgi cu ajutorul glisării, dar aici, fiecare mișcare sau apăsare de buton te duce la o anumită funcție sau selecție. Pentru mine, acest tip de control este un pic cam îndrăzneț, dar cred că este o explozie.

Nu este unul dintre cele mai smart ceasuri, dar are o bază solidă

Piedestalul lui T-Rex este compus în principal din caracteristici precum durabilitatea sau echipamente senzoriale mari. În ceea ce privește funcțiile inteligente, va trebui să vă mulțumiți cu notificările de pe telefon (acestea acceptă atât alte limbi, cât și emoji, dar sunt greu de încadrat), controlul muzicii de pe telefon, vremea, cronometrul, ceasul deșteptător, cronometrul și calendarul.

În sectorul stilului de viață, veți fi mulțumiți de monitorizarea somnului (fazele ușoară, profundă și REM), a stresului, a ritmului cardiac pe toată durata zilei, a oxigenării sângelui și a urmăririi pașilor.

Din punctul meu de vedere, aceasta este o bază solidă și, personal, nu simt lipsa NFC sau a playerului de muzică în astfel de ceasuri, deoarece ar consuma în mod inutil procente importante din baterie. Deci, este cu siguranță o intenție din partea Amazfit.

Monitorizarea sporturilor? Surprinzător

Ceea ce m-a surprins cu adevărat este monitorizarea activității sportive. Pe lângă faptul că puteți combina mai multe sisteme de sateliți (GPS, Galileo, GLONASS, Beidou), ceasul are o mulțime de funcții suplimentare. În calitate de alergător, apreciez cu siguranță diferiți asistenți pentru menținerea ritmului, a cadenței (ceasul vibrează la intervale regulate), a ritmului cardiac, dar și funcția Virtual Rabbit, care creează un adversar virtual (ritmul) împotriva căruia concurez.

De asemenea, puteți seta diverse alerte pentru ritmul cardiac de siguranță, alerte după fiecare kilometru și multe altele.

Ceea ce m-a surprins puțin este evaluarea destul de slabă, de exemplu, a cadenței medii. În mod realist, cadența mea este aproape întotdeauna peste 170, și chiar și T-Rexes mi-a arătat o cadență reală de, de exemplu, 175 atunci când alerg. Dar când am alergat, evaluarea cadenței medii a indicat 159. Să sperăm că acest lucru este ceva ce va fi rezolvat prin actualizare.

De asemenea, am primit citiri diferite în Zepp și Strava. Și totuși, Strava își ia datele din aplicația Zepp, așa că nu înțeleg cum, de exemplu, cadența din Strava era afișată bine, iar ritmul meu cardiac mediu era cu 3 bătăi mai mare.

În afară de asta, m-am descurcat bine cu T-Rexes, iar analiza este foarte decentă, inclusiv estimarea VO2 Max sau EPOC.

Ce putem spune despre T-Rex Pro în concluzie?

Este un ceas foarte bun. De la lansarea Garmin Enduro, acesta este o altă noutate care m-a surprins foarte plăcut anul acesta. Dacă ceasul nu ar fi măsurat ritmul cardiac la fiecare minut în afara activității sportive, aș fi luat în considerare în mod realist cumpărarea ceasului. Îl pot lua cu mine la atelier, la serviciu, la alergat, iar în fiecare mediu găsesc un tip de control ușor diferit și o nevoie de durabilitate ușor diferită. Din punctul meu de vedere personal, cea mai bună piesă de la Amazfit.

rezistență ridicată
control dublu
durata de viață a bateriei
echipament senzorial
funcții sportive

erori minore în analiza activității
aplicația Zepp poate fi derutantă pentru unii

S-ar putea să vă intereseze:

TOP 3: Amazfit - Aproape toată lumea poate alege
26.5.2022
TOP 3: Amazfit - Aproape toată lumea poate alege