» Blog » Amazfit

Amazfit GTS 4 recenzie - Dacă Apple Watch ar vorbi în chineză

Taguri: Recenzii | Amazfit | Smartwatch

14.10.2022 | 8 MIN

Nu a trecut nici măcar un an de când Amazfit GTS 3 ne-a onorat cu prezența sa. Din punctul meu de vedere, a fost o deviere în direcția greșită, pe care Amazfit încearcă acum să o înlocuiască cu un nou model. Și credeți-mă, Amazfit GTS 4 este o piesă cu totul diferită.

Amazfit GTS 3 a fost cam slăbuț din punctul meu de vedere. În comparație cu vechea generație, acesta nu avea caracteristicile esențiale care a definit seria și, de fapt, acest "upgrade" a fost complet inutil. În schimb, noul Amazfit GTS 4 este un upgrade din toate punctele de vedere, ceea ce are sens. Și care este noutatea față de Amazfit GTS 3?

  • Efectuarea de apeluri în raza de acțiune a Bluetooth
  • Răspunsuri rapide la mesaje
  • Stocarea cardurilor
  • Player de muzică
  • Meniuri noi
  • Magazin de aplicații extins

Înainte de a ne scufunda adânc în prezentarea acestui ceas, să aruncăm o privire la diferențele dintre Amazfit GTS 4 și Amazfit GTR 4:

  • Carcasă - GTS are o carcasă pătrată, iar GTR are o carcasă ovală
  • Meniuri - GTR are explicații în meniu, în timp ce GTS are doar pictograme (uneori nu indică nimic)
  • Greutate - GTS are o carcasă mai ușoară cu 7 g
  • Baterie - GTR-urile au o autonomie de până la 14 zile, în timp ce GTS-urile au "doar" 8 zile în modul smartwatch
  • Curea - GTR-urile sunt concepute pe piele, silicon și nailon, în timp ce GTS este pentru moment conceput doar pe silicon.

Minimalism cu "neoplasm"

Carcasa din aluminiu rămâne minimalistă, cu dimensiuni sobre de 36,8 (fără coroană) x 46,8 x 11,91 mm. Și, deși dimensiunile sunt sobre, nu prea se potrivesc pe încheieturile subțiri ale unei femei. Dar, cu o greutate de 27 g (47 g cu curea), sunt potrivite atât pentru purtarea pe tot parcursul zilei, cât și pentru un somn liniștit. Neoplasmul imaginar este coroana, care capătă proporții gigantice în raport cu carcasa. Iar dacă vă îngrijorează posibilitatea de manevrare, cu siguranță nu veți fi copleșit de această coroană. Pe ceas veți găsi, de asemenea, marcaje luminoase și logo-ul Amazfit.

Cel mai interesant este că puteți întoarce ceasul în sens invers și puteți alege direcția coroanei în setări. Deci, dacă doriți să purtați ceasul pe cealaltă mână și să îl întoarceți în cealaltă parte, puteți face acest lucru.

Tranziția dintre carcasă și capacul este destul de vizibilă, dar cumva nu mă deranjează și adaugă un pic de stil "petrecăreț" unui ceas de afaceri altfel elegant. Cureaua este împrumutată de la un gigant american. Este din silicon, se așează frumos pe mână și are un sistem de eliberare rapidă (telescoape de 20 mm). În loc de o buclă, există un clasic apple tuck, care, sincer, nu prea îmi place, dar mă rog. Și vă recomand să strângeți cureaua cu o gaură mai puțin decât sunteți obișnuiți. După ce introduceți a doua parte dedesubt, va fi exact cum trebuie.

Display proporțional cu Amazfit

Displayul este de foarte bună calitate, dar cred că este puțin mai luminos și mai bun pe GTR. Poate că forma ceasului e de vină, poate că sunt ochii mei slabi. Cu toate acestea, displayul HD AMOLED de 1,75", cu o rezoluție ridicată de 390 x 450, este totuși de mare calitate.

1 131 lei (Livrare 9.5.)

La suprafață, ceasul este protejat de aproximativ un milimetru de Gorilla, pe care eu l-aș lipi cu o folie de protecție ca să previn eventualele zgârieturi pe un ceas atât de frumos. În ceea ce privește aspectul ceasului, există nenumărate variante atât în ceas, cât și în aplicație, unde puteți modifica aspectul sau vă puteți crea propriul aspect.

Echipamentul senzorial nu a dezamăgit

Cuvântul chinezesc pentru echipamente senzoriale este "nacpitamvse". Ceasul dispune de barometru, senzor de ritm cardiac, pulsoximetru, senzor de lumină, termometru, GPS, giroscop, accelerometru și busolă. Dacă am uitat ceva, specificațiile sunt trecute și pe site.

Senzorul de ritm cardiac este un biotracker PPG 4.0, iar GPS-ul este, ca peste tot în acest an, dual band. Deci, precizia e nașpa. Cel puțin, așa scrie.

Să ne uităm la fereastra de precizie. GPS-ul nu a fost atât de rău. A fost un pic mai slabă, dar a fost destul de bună. Verificați singur.

Modrá – Garmin Fenix 7X, fialová – Amazfit GTS 4

Albastră – Garmin Fenix 7X, mov – Amazfit GTS 4

În ceea ce privește ritmul cardiac, acolo a fost mai nașpa. Am făcut antrenament pe intervale cu ele și, din păcate, ceasul nu a înregistrat deloc intervalele. Cred că este în regulă pentru a alerga după muncă, dar pentru unele intervale structurate... Nimic deosebit.

Modrá – Garmin Fenix 7X, fialová – Amazfit GTS 4

Albastră– Garmin Fenix 7X, mov – Amazfit GTS 4

Dar altimetrul barometric nu a fost rău deloc, iar pentru asta Amazfit are cel puțin un plus.

Modrá – Garmin Fenix 7X, fialová – Amazfit GTS 4

Albastră– Garmin Fenix 7X, mov – Amazfit GTS 4

Cum rămâne cu bateriile?

După toți parametrii, Amazfit nu a dezamăgit. Acesta își poate alimenta funcțiile atât de mult timp încât nu va trebui să scoateți încărcătorul din sertar timp de cel puțin o săptămână. Pentru a ajunge la cifrele exacte, asta înseamnă 8 zile în modul smartwatch și o utilizare echilibrată. Dacă ieșiți mai des la sport și efectuați mai multe apeluri etc., ar trebui să reziste până la 4 zile.

Pentru activitățile sportive, avem 16 ore de autonomie cu cel mai precis GPS (multibandă), 28 de ore de GPS pur după o secundă și, dacă nu mă înșel, pentru prima dată găsim și un mod GPS de economisire a energiei care poate oferi până la 33 de ore. Cu GPS dual-band și mod de economisire a energiei, Amazfit GTS 4 pretinde, de asemenea, numele de sportiv și ar trebui cu siguranță luat în considerare.

Pentru testarea mea, cuvintele lui Amazfit au fost confirmate și se potrivește grozav. Doar că am " sufocat" puțin mai mult bateria când am încercat tot felul de prostii și unele aplicații pe care poate o persoană normală nu le-ar instala pe un ceas, dar mai multe despre asta mai târziu.

Activități sportive cu o notă de inteligență

Așa cum ne-am obișnuit, există o abundență incredibilă de activități sportive. Hula Hop, Frisbee, Trail Run (îl puteți găsi la rubrica "mers rapid") și alte xy activități. Activitatea care mi-a atras cel mai mult atenția a fost legănatul în leagăn și plimbarea cu mașina. Legănatul este o altă activitate în care îți măsori cel mult ritmul cardiac, timpul și caloriile (aș vrea să văd pe cineva care se leagănă, să zicem, o oră), dar plimbarea cu mașina începe să aibă mult sens pentru mine, acum că mă gândesc la asta.

Aș prefera să văd această aplicație pentru șoferii de camioane, dar poate ajuta și șoferii care conduc autoturisme. Puteți seta alarme pentru ritmul cardiac, viteza vehiculului (min/max), aportul de calorii, apă etc., ceea ce mi se pare o caracteristică bună dacă mergeți undeva pentru o perioadă lungă de timp.

O altă caracteristică nouă este posibilitatea de a întrerupe activitatea și de a apăsa butonul "mai târziu", moment în care ceasul va intra în starea de smartwatch și va opri măsurarea GPS.

Comenzile sunt bune, dar lungi

Dacă nu luăm în considerare coroana ca și control, care funcționează "grozav" ca de obicei, Amazfit s-a ridicat la o clasă superioară cu comenzile, dar din păcate nici măcar nu a reușit.

Pe ecranul de bază, glisăm la dreapta și la stânga și glisăm prin widget-uri, așa cum ne-am obișnuit. Dar ultimul widget este un meniu derulant în partea de jos, unde toate widgeturile sunt în miniatură și putem da clic pe toate (probabil ca pe noul ceas Garmin). Acest "meniu" înlocuiește, de fapt, toate widgeturile și nu mai este nevoie de ele. Dar băieții și-au dat seama că așa stau lucrurile, pentru că dacă glisezi în sus apar notificările și dacă glisezi în jos apar scurtăturile. Dacă ar implementa notificările în acel meniu derulant, ar fi minunat!

Apăsarea coroanei vă duce la meniul principal, unde puteți să vă deplasați între widgeturile care nu se află pe ecranul principal și, de asemenea, între setări. Cu toate acestea, trebuie să vă obișnuiți cu pictogramele, deoarece sunt destul de asemănătoare și uneori vă întrebați pe ce dați click de fapt.

În general, ceasul are un "flow" bun, nu se întrerupe și animațiile sunt surprinzător de fluide. Ei bine, la prețul ăsta, foarte bun.

Trimiteți un mesaj, dați un telefon, renunțați la fumat

Ceasul este foarte inteligent, trebuie să recunoaștem. Cel mai mult o să vă bucurați de revenirea funcției de apelare a ceasului prin Bluetooth conectat la telefon și de funcția de redare a muzicii. În afară de acestea, există, desigur, prognoza meteo, cronometrul, Amazfiti pomodoro (o aplicație de concentrare), unde este telefonul meu și multe altele.

Există un magazin în aplicație unde veți găsi și alte extensii pentru ceasuri. Cel mai mult m-a interesat aplicația "Stop smoking punch". Chiar dacă nu fumez, în fiecare dimineață m-a interesat "punch-ul". Ei bine, eu nu am primit niciunul. Dar poate că în aplicații veți găsi câteva ajutoare pentru viața de zi cu zi.

De asemenea, este interesantă și opțiunea de asistent vocal (doar în limba engleză), cu ajutorul căreia puteți face lucruri de bază folosind vocea. Puteți seta o alarmă, suna pe cineva, începe o activitate sau porni muzica. Trebuie doar să faceți două gesturi la rând pentru a aprinde ceasul și veți activa asistentul vocal. Dacă nu știți ce trebuie să faceți, există câteva instrucțiuni specificate direct în ceas ca ajutor.

Ca să nu uităm de femei, există un calendar menstrual pentru ele, iar dacă băieții vor să-l încerce, o pot face și ei. În cazul meu, ceasul în sine a oferit această funcție...

Funcții fitness ghidate prin One Tap de măsurare

Funcțiile de fitness includ, bineînțeles, pașii, ritmul cardiac (doar la fiecare minut), kcal arse, somnul și scorul PAI. "Plăcinta" sintetizează activitățile + măsurătorile din ziua de fitness într-un singur scor, care, pentru un stil de viață sănătos, ar trebui să fie totuși peste 100 de puncte.

Funcția interesantă este apoi One Tap tracking, care măsoară toate citirile importante (ritm cardiac, oximetru, stres și ritm respirator) în doar 45 de secunde. Probabil că aș fi preferat ca citirile să fie măsurate în 2 minute, ca la Garmin, dar ca un fel de "rapiditate" este suficient.

Analiza AppleFit Watch GTS 4

Amazfit reușește din nou să se apropie puțin mai mult de Apple Watch prin inteligența și funcțiile sale și excelează din nou în ceea ce privește displayul și bateria. Nu am nimic de reproșat la acest model, cu excepția împerecherii dificile, unde ceasul a avut nevoie de aproximativ o oră pentru a se împerechea cu Samsung, și asta cu intervențiile mele de împerechere. Un alt lucru este ritmul cardiac, care, din păcate, nu se corelează prea mult cu realitatea.

Din punctul meu de vedere, acest model de ceas este amuzant, iar pentru persoanele care au nevoie să aibă o extensie de telefon la încheietura mâinii și nu vor să "impoziteze" întregul salariu pentru acesta, brandul este ideal.

Ca o alternativă, aș vedea probabil cel mai bun model preț / performanță sub 1 mie – Huawei Watch Fit 2 sau Huawei Watch GT 3.  Ambele modele au o funcționalitate foarte asemănătoare și aș spune chiar o măsurare a ritmului cardiac puțin mai bună decât la Amazfit.

În categoria superioară de preț aș vedea atunci Samsung Galaxy Watch 5 pentru utilizatorii de Android și Apple Watch (orice serie) pentru utilizatorii Apple.

S-ar putea să vă intereseze:

Recenzie Huawei Watch Fit 2 - Îndepărtarea limitelor imposibilului
24.6.2022
Recenzie Huawei Watch Fit 2 - Îndepărtarea limitelor imposibilului

CONFRUNTARE: Amazfit GTR 3 Pro vs. Huawei Watch GT 3
20.7.2022
CONFRUNTARE: Amazfit GTR 3 Pro vs. Huawei Watch GT 3

Huawei Watch GT 3 PRO recenzie - Un burghez de rasă pură cu suflet sportiv - Huawei Watch
29.6.2022
Huawei Watch GT 3 PRO recenzie - Un burghez de rasă pură cu suflet sportiv - Huawei Watch

Ceasurile menționate în articol

1 131 lei în stoc
1 131 lei (Livrare 9.5.)
1 131 lei (Livrare 9.5.)