» Blog » Amazfit

Amazfit GTR 4 recenzie - În sfârșit, o emblemă de calitate?

Taguri: Recenzii | Amazfit | Smartwatch

18.7.2022 | 10 MIN

Foarte popularul și accesibilul GTR 4 a fost reîncarnat. La aspect se asemănă, destul de bine la fel și interiorul, dar a primit un sistem de operare Zepp OS 2 mult mai frumos, senzori mai preciși și o variantă nu doar pe silicon și piele, ci și pe nailon, acum destul de popular.

Care este diferența dintre GTR 4 și GTS 4?

Nici una. În afară de faptul că unele dintre ele sunt pătrate și, prin urmare, au un display puțin mai mare, nu există cu adevărat niciuna.

Așadar, dacă nu vă puteți decide dacă să luați GTR 4 sau GTS 4, alegeți cu ochii, deoarece caracteristicile sunt exact aceleași.

Amazfit GTS 4 recenzie - Dacă Apple Watch ar vorbi în chineză
14.10.2022
Amazfit GTS 4 recenzie - Dacă Apple Watch ar vorbi în chineză

Care sunt cele mai importante caracteristici noi din GTR 4?

Acord cea mai mare apreciere pentru sistemul de operare actualizat. În cea de-a treia generație și în toate generațiile anterioare, a fost așa... neșlefuit. Acum, sistemul este grafic și, cel mai important, fluid. Amazfit a avut întotdeauna (să fim sinceri) un blocaj, dar acum functionează de minune.

Noul senzor de ritm cardiac promite o precizie mai mare chiar și atunci când sunteți în mișcare, și chiar așa este. Sunt un pic deranjat de intervalul de minute, dar nu pot avea totul.

Telefon și music player. Nu este chiar un standard în această gamă de preț (deși încet-încet devine standard) și, chiar dacă generațiile anterioare îl aveau, trebuie să îl menționez.

Sunt sigur că cineva se așteaptă la niște rezultate negative. De fapt, nu am niciunul. Desigur, ar fi unele (și dacă citiți mai departe, veți înțelege că există cu siguranță), dar uitându-mă la eticheta de preț, la ceas și din nou la eticheta de preț, n-am nimic de reproșat.

3 tipuri de curele? Absolut ideal

În momentul în care m-am uitat la materialele promoționale, am fost fascinat de noul tip de curea - nailon. Este destul de populară acum pentru că este foarte confortabilă, nu jenează, ceasul stă fixat pe mână și arată bine. Pe lângă curea din nailon, există, de asemenea, din silicon tradițional și din piele.

Versiunea cu curea de nailon a dobândit un finisaj și mai întunecat și este, în general, un model mai sportiv. Siliconul este atât de versatil, iar pielea pentru cei eleganți.

1 131 lei Vânzarea s-a încheiat

Carcasa ceasului copiază destul de bine cea de-a treia generație, iar butonul lateral și coroana au fost păstrate. Deși coroana ar fi putut fi realizată un pic mai bine. Plasticul îl face să pară teribil de ieftin, iar coroana are un fel de peliculă roșie în partea de sus a acesteia. Seamănă cu un abțibild pe care îl primiți la o jucărie Kinder, și, ca de obicei, îl lipiți strâmb, iar copilul se enervează că sunteți atât de stângaci (ar fi putut să și-l lipească singur, nu-i așa).

Cu toate acestea, carcasa în sine nu pare ieftină, are curbe frumoase și nu este din plastic, ci din aluminiu. Există, de asemenea, o scală subtilă de minute în jurul displayului, ceea ce reprezintă o notă clasică atât de frumoasă. Dar acest clasic va fi probabil savurat doar de domni, pentru că, are un diametru de 46 de milimetri, nu-l văd foarte realist pentru doamne.

Sunt puțin dezamăgit că, catarama de pe versiunile din piele și silicon este din plastic. Sincer să fiu, este greu de determinat dacă este vorba despre asta sau despre cealaltă, dar pare a fi plastic. Catarama este montată pe o curea de 22 mm lățime cu un dispozitiv de prindere Quick release, care are doar un mic vârf pe care îl prindeți cu unghia și, ați și scos cureaua.

Displayurile Amazfit

Avem deja o glumă atât de banală încât atunci când se rostețte cuvântul Amazfit, toată lumea ar trebui să spună imediat " display frumos". Poate că este o glumă banală, dar este adevărată.

GTR 4 este echipat cu un display AMOLED de 1,43" cu o rezoluție de 466 x 466 pixeli. Uneori, aceste displayuri pot părea un pic stridente, așa că Amazfit m-a surprins în mod plăcut atât prin alegerea temei (default, business sau bold), cât și prin stilul de culoare (natural sau bold). Am optat pentru o temă business și culori naturale. Oferă o impresie subtilă și care nu distrage atenția. În combinație cu finețea de 326 ppi, nu am nimic de reproșat.

Noul BioTracker 4.0 măsoară cu mare precizie

Da, măsoară cu precizie dacă îndepărtați folia care este acolo din fabrică. De fapt, m-am plâns de acuratețea lui când am ieșit să alerg în ploaie, iar apoi colegul meu Matei (când s-a uitat la el) mi-a ținut o predică pentru că nu am dat jos folia. Sincer, a măsurat bine după aceea. :)

Măsurarea mai bună se datorează probabil faptului că dispozitivul are acum 4 diode și 2 leduri, astfel încât iluminarea pielii este de foarte bună calitate, ceea ce reprezintă unul dintre cei mai importanți parametri pentru o măsurare bună.

Dar în ceea ce privește ritmul cardiac în repaus. Nu știu, Amazfit tot nu pricepe. Stau aici, Garmin arată o frecvență cardiacă de 50, Amazfit de 85. Probabil că acest lucru se datorează frecvenței reduse de măsurare (la fiecare minut), când ceasul nu are suficiente secunde pentru a înregistra cu precizie ritmul cardiac real. Dar aceasta este o problemă a tuturor ceasurilor smart cu măsurători la intervale de minute. Dacă ar oferi măcar utilizatorului opțiunea de a seta măsurarea la fiecare secundă, în detrimentul duratei de viață a bateriei... Dar nimic.

Pe lângă senzorul de ritm cardiac, ceasul include un pulsoximetru, un accelerometru, un giroscop, un barometru, o busolă, un termometru sau un receptor GPS.

Receptorul GPS... Acesta comunică acum pe două benzi cu până la cinci sisteme de navigație în același timp (actualizarea va crește acest număr la 6), ceea ce face ca trasarea traseului să fie mai precisă. Ca și cum, dacă sunt sincer, în oraș (unde GTR 4 va fi cel mai des) măsoară aproape la fel de precis ca și Tactix 7 care este de câteva ori mai scump.

Garmin Tactix 7 recenzie - Ce vedeți?
7.4.2022
Garmin Tactix 7 recenzie - Ce vedeți?

Aici am încercat să proiectez în același mod înregistrarea traseului din Garmin Tactix 7.

Dacă compar, de exemplu, citirea ritmului sau măsurarea distanței. Totul funcționează perfect. Jos pălăria.

Cu gestionarea bateriei, aveți o perspectivă completă asupra duratei de viață a bateriei.

Să trecem mai întâi datele pe hârtie. Bateria de 475 mAh se reîncarcă în 2 ore (confirmat). Durata de viață tipică a bateriei ar trebui să fie de aproximativ 14 zile, 7 zile în cazul unei utilizări intense. Eu am ajuns la vreo 10, pentru că nu mai alerg atât de mult ca înainte. În modul de economisire a energiei, durata poate ajunge până la 24 de zile, dar ceea ce surprinde cu adevărat la GTR 4 este rezistența atunci când GPS-ul este activ. Cu cea mai mare precizie de 25 de ore și până la 44 de ore în modul echilibrat. Modul de economisire a energiei GPS este chiar și de 52 de ore.

Îmi imaginez că, la cea mai mare precizie, poate face față unei curse de 24 de ore. Destul de decent pentru un ceas de oraș. Cu toate că versiunea din silicon și nailon are un aspect sportiv. GTR 4 devine încet, dar sigur, o piesă sportivă?

Și acum, partea cea mai importantă. Când deschideți setările și treceți la managerul de energie, aveți opțiunea de a dezactiva sau activa funcții care afectează puternic durata de viață a bateriei, cum ar fi măsurarea automată a oxigenului din sânge, stresul, iluminarea ecranului la notificare etc. Pentru cineva care nu știe ce anume este un adevărat consumator de baterii, acest lucru este perfect.

În plus, mai aveți și numărul de minute amintite, minutele de muzică ascultată, activitatea sportivă, numărul de ridicări etc. Sunt încântat.

Interfața de utilizare are în sfârșit un cap și un pic de coadă

Știți, brandurile chinezești se străduiesc să construiască o interfață de utilizare. Să-l închidem? Să-l deschideți pentru a putea instala aplicații terțe? Ce face swipe right, ce face swipe left? Acum are sens.

Porniți ceasul, iar în dreapta și în stânga veți vedea widget-uri. Bineînțeles că puteți alege pe care le doriți acolo. Probabil că cel mai mult îmi place widget-ul cu rezumatul tuturor elementelor importante. Pe un singur widget se află comenzile pentru muzică, aplicațiile recomandate, vremea, starea PAI, somnul, pașii, minutele de activitate intensă, oxigenarea sângelui, alarmele și, în sfârșit, ultimul apel pierdut. Doar tot ce este important într-un singur loc.

În mod similar, imediat după ce vă treziți ( dvs., nu ceasul dvs.), veți vedea un ecran de bază care vă urează bună dimineața și vă rezumă elementele esențiale.

Sunt un pic dezamăgit că nu poți naviga între widgeturile principale folosind coroana, dar nu pot avea totul. Cu toate că pentru mine este absolut logic.

Vorbind de aplicații, există o mare schimbare. Market nu mai este alcătuit din doar cinci aplicații, dar aș putea găsi în mod realist un joc Snake, un calculator sau poate o aplicație de navigare Wear. Am evidențiat doar câteva, dar am vrut să subliniez că oferta nu mai este deloc rea.

Puteți alege să afișați meniul sub forma unei liste sau a unor hexagoane. Îmi place hexagonul. Este o ușoară reminiscență a Apple Watch, dar mi se pare mai clar. Nu mă deplasez doar printr-un cluster, ci prin mai multe clustere. Ce este regretabil, este faptul că grupurile nu pot fi configurate în funcție de preferințele personale.

Dar cel mai important... Este mult mai ușor. Deplasarea prin GTR 4 nu mă deranjează deloc și are un "flux" plăcut.

Dar oricum o voi scrie. Este un pic enervant atunci când sunt într-un widget care funcționează pe principiul deplasării în dreapta și în stânga, astfel încât, dacă mă aflu pe ultima pagină, trebuie să mă întorc la prima pagină și numai atunci am opțiunea de a mă întoarce cu un pas înapoi. De ce nu stau toate widgeturile pe verticală? Apoi aș putea folosi acțiunea "Înapoi" peste tot!

Doriți să monitorizați leagănul sau traseul de tracțiune?

Glumesc un pic, dar Amazfit (și alți producători chinezi) tind să exagereze puțin cu ofertele sportive. În afară de șah, bridge și hula hoop, veți găsi, de asemenea, darts, swing și fotbal de masă.

Singurul meu punct de vedere este că există câteva monitoare relevante, iar celelalte sunt, cu scuze, niște păsărele care monitorizează același lucru - timpul, ritmul cardiac și poate stresul.

De exemplu, atunci când alergați, ceasul măsoară timpul, distanța, ritmul cardiac și ritmul. Următorul ecran afișează ritmul mediu, ritmul cardiac mediu și caloriile arse. Ultimul este un grafic al ritmului cardiac.

Pe telefon, puteți vedea totul mai detaliat - zonele de ritm cardiac, distribuția pasului, grafice ale altitudinii, ritmului cardiac, cadenței etc., precum și ritmul pentru fiecare kilometru.

M-am bucurat să văd că GTR 4 are o listă cu sarcinile de antrenament săptămânale, estimarea VO2 Max și timpul de recuperare. Aceste caracteristici sportive au fost cel mai des întâlnite pe mai sportivul Amazfit T-Rex 2, dar și-au găsit loc și pe modelul urban GTR 4.

 Amazfit T-Rex 2 recenzie – Greul pe încheietura mâinii
30.6.2022
Amazfit T-Rex 2 recenzie – Greul pe încheietura mâinii

Dar cum rămâne cu stilul de viață?

Bineînțeles, ceasul măsoară ritmul cardiac pe tot parcursul zilei (maxim la fiecare minut) și puteți, de asemenea, să configurați un pulsoximetru. Dar, sincer, este un consumator teribil de baterii. Alte caracteristici includ măsurarea stresului, monitorizarea somnului, monitorizarea ciclului menstrual și exerciții de respirație. Dar acesta este deja un standard în toată gama de ceasuri inteligente. Îmi place foarte mult instantaneul rapid (45 de secunde), care măsoară tot ceea ce poate face ceasul. O astfel de imagine a tot ceea ce este posibil într-o perioadă foarte scurtă de timp. Garmin are ceva similar într-un interval de două minute.

Gata cu PRO-urile. Efectuați apeluri telefonice de la toate GTR 4

Cea de-a treia generație a împărțit GTR în modele PRO și non-PRO. PRO avea un player de muzică și posibilitatea de a efectua apeluri telefonice. Versiunea fără acest sufix nu putea face acest lucru.

Acum, din fericire, nu există diferențe și toate GTR 4 pot efectua apeluri telefonice. Cealaltă parte a fost de fapt puțin înăbușită, dar, în mod ironic, mă auzea la fel de înăbușit indiferent dacă aveam ceasul chiar la gură sau departe de corp. Oricum, ne-am înțeles întotdeauna.

Playerul de muzică funcționează pe baza emițătorilor clasici, ceea ce nu mă atrage deloc, deoarece prefer serviciile de streaming. Zilele în care am descărcat muzică..... Da, nu am descărcat niciodată! Nu, serios. Jur! ;)

După actualizare, ar trebui să fie posibilă chiar și încărcarea GPX pe ceas și navigarea. Probabil că asta m-a făcut cel mai fericit.

Iubitorii de funcții smart ar putea să aprecieze în continuare asistentul vocal Alexa, iar devotații Android s-ar putea bucura și de răspunsurile prestabilite la mesaje. Eu, cu Apple-ul meu, pot merge poate până acolo încât să alunec.

Cum sunt GTR 4?

Nu am fost înnebunit după acest ceas când l-am primit prima dată. De la prima generație încoace, am impresia că linia GTR este aceeași, doar că aspectul s-a schimbat puțin. Când am început să folosesc GTR 4, mi-am dat seama că nu era așa. Cea de-a patra generație are o experiență de utilizare mult mai semnificativă, o fluiditate mai bună a comenzilor, se deschide către aplicații terțe, iar echipamentul de senzori (în special GPS) este la un nivel mult mai ridicat.

Din punct de vedere funcțional, Amazfit, având în vedere prețul său, este perfect. Îi lipsește puțin aspectul, ceea ce mi se pare ușor ieftin. Dacă și dvs. vi se pare ieftin, puteți apela la alternative precum Xiaomi Watch S1 sau Huawei Watch GT 3. Xiaomi este aproape la egalitate în ceea ce privește prețul, dar va trebui să plătiți în plus pentru Huawei. Cu toate că, dacă ar fi să aleg între Xiaomi și Amazfit, aș alege mai degrabă Amazfit, deoarece ei fac doar ceasuri și, în opinia mea, se pricep mai bine.

Xiaomi Watch S1 recenzie - Un pas mai aproape de concurență
30.6.2022
Xiaomi Watch S1 recenzie - Un pas mai aproape de concurență

Huawei Watch GT 3 PRO recenzie - Un burghez de rasă pură cu suflet sportiv - Huawei Watch
29.6.2022
Huawei Watch GT 3 PRO recenzie - Un burghez de rasă pură cu suflet sportiv - Huawei Watch

Dacă aș fi ales între Huawei și Amazfit, m-aș fi gândit deja dacă vreau să plătesc 600 RON în plus.

Oricum, GTR 4 a fost un succes.