» Blog » Amazfit

Amazfit GTS 2 recenzie – Un smart mai ieftin care nu poate fi criticat

Taguri: Recenzii | Amazfit | Smartwatch

1.8.2022 | 7 MIN

Amazfit GTS 2 este o bombă de design, bogatedin punct de vedere funcțional și accesibil. De fapt, este un ceas perfect potrivit pentru cineva care nu vrea să "deconteze" întregul salariu, dar care dorește un ceas smart cu o mulțime de senzori și care arată al naibii de bine la încheietura mâinii.

Ce este special la Amazfit GTS 2?

Cu siguranță, designul. Această generație și generațiile anterioare au fost specifice cu un design modern, unghiular, care își găsește locul atât la încheieturile bărbaților, cât și la cele ale femeilor. Toate acestea sunt puse în valoare de ecranul bogat în culori și cu contrast ridicat.

Puteți efectua apeluri telefonice de pe ceas. Cu toate acestea, telefonul mobil trebuie să fie aproape de ceas și, prin urmare, ceasul funcționează mai mult ca un dispozitiv hands-free.

Cu o capacitate de stocare de 3 GB, puteți încărca muzică pe ceasul dvs. și o puteți asculta direct de pe dispozitiv.

În general, echipamentul senzorilor este un aspect pe care l-aș evidenția. Poate că îi lipsește NFC pentru plăți fără contact, dar ceasul are senzori tipici unei categorii ceva mai înalte - barometru, pulsoximetru sau GPS.

747 lei Vânzarea s-a încheiat

Care sunt aspectele negative ale Amazfit GTS 2?

Acest model măsoară ritmul cardiac doar la fiecare minut, astfel încât nu veți obține date la fel de relevante ca în cazul în care ceasul ar măsura la fiecare secundă.

Amazfit GTS 2 - un stil care impresionează

Sunt sigur că designul va fi doar unul dintre cele mai mari atracții ale acestui ceas. Amazfit a mizat aici pe marginile rotunjite (tipice pentru GTS). O mulțime de utilizatori vor fi mulțumiți de asemănarea cu celebrele Apple Watch-uri. Dar asta nu e nimic de reproșat, pentru că... Ce altceva vreți să inventați? Carcasele sunt fie rotunde, fie pătrate. Și toți cei pătrați se luptă cu "comparația merelor".

747 lei Vânzarea s-a încheiat

Marginile rotunjite sunt bine încorporate în carcasa din aluminiu cu acoperire PVD, care adaugă un plus de rezistență la zgârieturi. Carcasa pare solidă, de înaltă calitate și cred că Amazfit a făcut bine că a optat pentru o carcasă metalică pentru un smartwatch urban. În plus, are dimensiuni sobre și versatile - 35,6 mm lățime, 42,8 mm lungime și 9,7 mm grosime. Astfel, ceasul se potrivește atât la încheieturile femeilor, cât și la cele ale bărbaților.

Am fost destul de surprins de cât de mult captează praful. De fiecare dată când puneți ceasul pe o masă, de exemplu, capacul ceasului este acoperit de praf.
Un bun element de design este apoi butonul, care este prelucrat în așa fel încât să acționeze ca o coroană. Puteți roti butonul, dar acesta nu are nicio funcție. Pe partea stângă a carcasei găsim apoi ieșirea pentru difuzor și microfon.

Ceasul se fixează la încheietura mâinii cu o curea din silicon cu sistem Quick-Release. Astfel, cureaua poate fi schimbată în câteva secunde și o puteți adapta la ținuta dumneavoastră în fiecare zi.

Am fost puțin îngrijorat de faptul că cureaua este complet netedă pe ambele părți, astfel încât ceasul va aluneca pe mâna mea. Dar ceasul se simte bine pe mână, lucru la care contribuie cu siguranță greutatea redusă de 28 de grame și cele două bucle de pe curea.

Amazfit GTR 3 recenzie - Probabil cea mai bună alternativă sub 1000 de lei
26.7.2022
Amazfit GTR 3 recenzie - Probabil cea mai bună alternativă sub 1000 de lei

În general, designul carcasei de la Amazfit este foarte bun și cred că va fi unul dintre cele mai mari atracții ale acestui ceas. Acesta este disponibil în trei opțiuni de culoare - negru, gri, auriu. Și fiecare culoare are un fler.

747 lei Vânzarea s-a încheiat

Displayul este tipic chinezesc - deci perfect

În cazul producătorilor chinezi, nu-mi fac niciodată griji cu privire la un singur lucru - calitatea displayului. Desigur, este mai mult o presupunere din partea mea, dar cu fiecare model, producătorii chinezi se preocupă cu adevărat de calitatea ecranului. Amazfit nu face excepție.

Aici, producătorul a mizat pe un display tactil AMOLED unghiular de 1,65 inci (348 x 442 px). Saturația și contrastul acestui ecran sunt foarte ridicate și nu am mai mult sau mai puțin de ce să mă plâng. Finețea ridicată de 341 ppi explică probabil și acest lucru. Ecranul este apoi protejat de Gorilla Glass cu tratament DLC, care protejează sticla de zgârieturi nedorite și previne o mulțime de amprente.

Dedesubtul carcasei, găsim un senzor optic de ritm cardiac (BioTracker 2 PPG), care, din păcate, nu detectează ritmul cardiac decât la fiecare minut și nu la fiecare secundă, așa cum se întâmplă de obicei la alți producători. Dar ceea ce este cu siguranță plăcut este pulsoximetrul care măsoară oxigenarea sângelui. În plus, ceasul dispune de un accelerometru, giroscop, pedometru, barometru, altimetru și un receptor GPS capabil să recepționeze semnale GLONASS. Echipament destul de decent având în vedere prețul. Foarte decent... A spus John Jameson când a... Ei bine, asta este o altă poveste.

Amazfit GTS 2 m-a mulțumit cu o autonomie destul de decentă a bateriei, care ajunge până la o săptămână în cazul unei utilizări standard (chiar și 20 de zile dacă dezactivați Bluetooth și detectarea ritmului cardiac). Cu GPS-ul activat (în timpul activității sportive), poate rezista 25 de ore, detectând continuu locația dumneavoastră. Durata de viață a bateriei este, de asemenea, afectată de setarea Always-On display, în care ceasul afișează date de bază precum ora și ziua săptămânii, cel puțin în colț. În timpul unei săptămâni active în care am folosit frecvent GPS-ul, ceasul a rezistat doar 3 zile.

Efectuați apeluri telefonice de pe Amazfit GTS 2

Consider că Amazfit GTS 2 este mai mult un partener inteligent decât unul sportiv, așa că permiteți-mi să încep cu funcțiile smart. Ceea ce face ca acest model să iasă în evidență este cu siguranță capacitatea de a efectua apeluri. Ceasul trebuie să fie conectat la telefon, dar nu trebuie să îl căutați și puteți răspunde convenabil la apel de la încheietura mâinii. Calitatea transmisiei este decentă și nici eu, nici cealaltă parte nu am avut probleme de înțelegere.

Bineînțeles, ceasul reflectă toate notificările de pe telefon și le veți găsi ascunse în bara de jos de pe ecranul principal. Apreciez cu siguranță faptul că notificările nu numai că sunt în întregime și în alte limbi, dar sunt și bine structurate în linii și sunt afișate și emoji. Totuși, nu există nicio modalitate de a le răspunde. Nici măcar cu răspunsuri prestabilite.

Ceasul oferă apoi mai multe funcții legate de stilul de viață, cum ar fi numărarea pașilor, datele privind arderea caloriilor sau monitorizarea stresului (pe baza variabilității ritmului cardiac).

Sincer, am avut câteva probleme ici și colo cu primirea notificărilor și, în general, cu sincronizarea cu telefonul. Am găsit apoi o soluție simplă pe internet, prin care trebuie să activezi "Airplane Mode" în ceas și să îl dezactivezi din nou. Apoi, comunicarea cu telefonul este reactivată din nou.

Vă place muzica în ceasul dumneavoastră? Amazfit are propriul spațiu de stocare

O problemă destul de neașteptată pentru mine a fost playerul de muzică. Puteți stoca emițători în memoria de stocare (3 GB) și îi puteți asculta direct de pe ceas atunci când conectați căștile Bluetooth.

Calendarul, ceasul cu alarmă, cronometrul, vremea și alte "funcții mai de bază" vor fi, de asemenea, pe placul dumneavoastră.

Amazfit are una dintre cele mai clare monitorizări ale somnului

Monitorizarea somnului mi se pare foarte amuzantă. Ceasul vă spune totul despre raportul dintre fazele de somn (ușor, profund, REM) și este unul dintre puținele care poate detecta chiar și somnul din timpul zilei. Pe o scară de la 0 la 100, ceasul va evalua calitatea somnului dumneavoastră și vă va recomanda ce ar trebui să faceți diferit. De exemplu, mi-a spus că am nevoie de un program de somn regulat și că timpul meu de somn era în mod constant fluctuant.

Monitorizarea activității sportive este clară și bine prelucrată grafic

Da, ceasul nu este un dispozitiv pentru un atlet de top, dar pentru un începător sau un atlet puțin mai avansat poate fi un dispozitiv ideal. Gama de sporturi este largă - veți găsi aproximativ 90 de activități sportive, iar dintre acestea 6 (alergare, bandă de alergare, mers pe jos, ciclism, înot în piscină și aparat eliptic) sunt recunoscute și monitorizate automat de ceas.

Amazfit GTS 2 evaluează apoi toate activitățile dvs. sportive într-un scor de fitness PAI. Aceasta se calculează pe baza frecvenței activităților sportive, a duratei acestora și a ritmului cardiac. În mod ideal, dacă mențineți această valoare peste 100, vă reduceți riscul de boli cardiovasculare și vă creșteți șansele de a trăi până la o vârstă înaintată.

Toate activitățile dvs. sportive pot fi apoi partajate pe aplicații terțe, precum Strava și Google Fit.

Care sunt diferențele dintre Amazfit GTS 2, GTS 2e și GTS 2 Mini?

Modelele GTS 2e și GTS 2 Mini sunt ușor mai subțiri decât GTS 2. Principala diferență este cu siguranță imposibilitatea de a efectua apeluri de pe ceas sau absența unui player muzical și a spațiului de stocare asociat.

Ceea ce are modelul GTS 2 și de care sunt lipsite modelele GTS 2e și GTS Mini:

  • posibilitatea de a efectua apeluri de la ceasul dumneavoastră
  • player de muzică
  • depozitare
  • Sticlă 3D (margini rotunjite încorporate)
  • Protecție împotriva zgârieturilor DLC

Care sunt avantajele GTS 2e:

  • preț mai mic
  • Durata de viață a bateriei de 14 zile

Care sunt avantajele GTS 2 Mini:

  • dimensiune mai mică pentru cineva cu încheieturi mai mici
  • greutate mai mică
  • au exerciții suplimentare de urmărire a ciclului menstrual și exerciții de respirație
  • Durata de viață a bateriei de 14 zile

Concluzie - Ce este ceasul GTS 2?

Acest model face exact ceea ce vă așteptați să facă. În plus, oferă ceva în plus sub formă de player de muzică, pulsoximetru, barometru și posibilitatea de a efectua apeluri telefonice de la ceas. Și, așa cum este tipic pentru Amazfit, le împachetează pe toate la un preț foarte bun.

Am fost foarte plăcut surprins de acest model, deoarece am descris deja generația anterioară ca având un preț scăzut și un potențial ridicat. Cea de-a doua generație are un preț ceva mai mare, dar un potențial mult mai mare.