» Blog » Casio

7 motive pentru a alege G-Shock GBA-800 în locul lui GA-100 sau GA-110

Taguri: Ghid de selecție | Casio | Pentru bărbați | Clasice

Mi-a plăcut foarte mult modelul GA-100 și a fost ceasul pe care l-am purtat cel mai des din întreaga mea colecție. L-am lăudat la toată lumea pentru că într-adevăr a redat foarte multă muzică pentru banii pe care îi avea. Dar apoi s-au născut noile GBA-800 și G-Shock-urile mele originale, cu toată dragostea mea pentru ele, au început să tragă un minus semnificativ.

Casio G-Shock GBA-800 vs GA-100, GA-110

Acest articol nu vrea să spună că GBA-800s sunt mai bune decât GA-100s din toate punctele de vedere. Nu se poate nega acest lucru din punct de vedere rațional (pedometru, bluetooth, lizibilitate, iluminare și o grămadă de alte lucruri mărunte). Dar mulți dintre noi preferăm să cumpărăm cu inima aici, GA-100 ar câștiga cu siguranță cu performanța sa legendară.

GA-100 este identic din punct de vedere funcțional cu GA-110, care este, de asemenea, foarte popular, dar datorită designului specific al cadranului, este unul dintre cele mai greu de citit G-Shock-uri analogice. Așadar, toate motivele de mai jos se aplică atât la GA-100, cât și la GA-110.

(1) Sunt mai ușor de citit în toate condițiile de iluminare

Știu din experiență că majoritatea oamenilor nu iau în considerare o bună lizibilitate atunci când fac o achiziție. Alegerea lor este adesea simplificată la o întrebare: "Îmi plac mai mult acestea sau acelea?". Și abia după o experiență mai îndelungată cu ceasul descoperă fără probleme că ceva la ceas îi deranjează.

GA-100, în funcție de culoarea cadranului și a mâinilor, are o lizibilitate cel mult medie. În apărarea lor, însă, trebuie să adaug că acesta este un ceas militar, iar la aceste ceasuri, discreția primează în fața lizibilității. Snajpr cu siguranță nu ar aprecia acele albe strălucitoare acoperite de un strat gros de luminescență pe ceasul său. Pe de altă parte, acest articol este pentru aceia dintre noi al căror cel mai mare câmp de luptă este coada lungă de la Kaufland.

Luminozitatea lui GA-100 este, de asemenea, sub medie. Un singur LED abia luminează acele analogice; pe cea digitală pur și simplu nu o poți citi noaptea. Poți să găsești mâna orei de pe GA-100 în imaginea de mai jos? Nu este ascunsă în spatele acelor de minute, în caz că vă întrebați.

porovnání osvětlení u G-Shock GA-100 a GBA-800

Comparație între lizibilitatea și iluminarea GA-100 și GBA-800

GBA-800, pe de altă parte, este perfect lizibil. Chiar nu exagerez. Le port de câteva luni și, de fiecare dată când mă uit la ele, simt un fior de satisfacție. Pentru mine, cele mai lizibile G-Shock-uri. Este unul dintre acele lucruri pe care le apreciezi doar atunci când îl întâlnești. Acele mâini ale GBA-800, care prezintă luminozitate, sunt în contrast puternic cu culoarea cadranului, care, de asemenea, nu are elemente care să distragă atenția și care să îngreuneze citirea, așa cum se întâmplă în cazul GA-110. Casio a rezolvat problema iluminării prin adăugarea unui al doilea LED. Unul iluminează mâinile, iar celălalt afișajele digitale și funcționează excelent. Ceasul are și un buton frontal dedicat exclusiv luminii, lucru cu care ne-am obișnuit mai ales la mai scumpul Mudmaster GWG-1000 (dar și la GA-700 și GA-800).

(2) Te motivează pentru un stil de viață mai bun

G-Shock G-Squad GBA-800 au un pedometru (cele GA-100 nu au). Nu încearcă să concureze cu ceasurile profesionale de fitness precum Garmin sau Suunto, care sunt folosite de sportivii care petrec ore întregi în sala de sport. Ceasul se adresează tuturor celor care vor să se miște mai mult. Vă puteți seta obiectivul zilnic de pași pe telefonul mobil sau direct pe ceas, iar ceasul urmărește și afișează progresul înregistrat.

GBA-800 STEPTRACKER krokoměr

Atunci când conectați ceasul la telefonul mobil prin bluetooth, puteți utiliza aplicația G-Shock Connect pentru a urmări câți pași ați făcut în fiecare zi și câte calorii ați ars în acest proces. Personal, nu folosesc funcțiile mai avansate ale aplicației, dar este adevărat că, atunci când am ceasul la încheietura mâinii, încerc să-mi ating obiectivul zilnic de pași și sunt mai motivat să merg mai mult pe jos.

(3) Conectivitatea Bluetooth cu telefonul tău înseamnă că vei avea întotdeauna ora exactă la nivel atomic

GBA-800 are tehnologie bluetooth, GA-100 nu are. Printr-o singură apăsare a butonului din dreapta jos, ceasul se conectează la smartphone-ul dvs. și setează data și ora exacte. Pentru a face acest lucru, bineînțeles, trebuie să aveți aplicația G-Shock Connect descărcată (atât pentru iOS, cât și pentru Android) și să aveți bluetooth-ul activat.

G-Shock G-Squad GBA-800

Funcția este deosebit de utilă mai ales atunci când călătoriți. Smartphone-ul utilizează GPS-ul pentru a ști în ce fus orar vă aflați, astfel încât să afișeze întotdeauna ora corectă, indiferent unde vă aflați. Prin simpla apăsare a unui buton, puteți transfera apoi această oră pe ceasul GBA-800.

(4) Au un cronometru cu numărătoare inversă pentru antrenamente la intervale de timp

Dacă este posibil să vă folosiți ceasul pentru sport, atunci s-ar putea să vă intereseze să aflați că GBA-800 oferă o funcție de cronometru cu numărătoare inversă mult mai avansată decât GA-100 (sau GA-110). Cu vechiul GA-100, puteți seta timpul dorit pentru numărătoarea inversă (max. 24 de ore) și puteți alege dacă doriți ca numărătoarea inversă să se repete automat. Asta este tot.

Cele mai noi GBA-800 vă permit să setați până la cinci timpi diferiți de numărătoare inversă (max. 60 de minute fiecare) și să alegeți de câte ori să repetați întreaga serie de cinci numărători inverse (max. de 20 de ori). Setările pot fi făcute direct de pe ceas, dar este mai convenabil să le faceți în aplicația mobilă și apoi să le transferați pe ceas cu un simplu clic pe buton.

În aplicație, puteți seta fiecare numărătoare inversă pentru unul dintre cele 4 tipuri de activitate: WORK A, WORK B, RUSH sau REST. Activitățile sunt codificate pe culori într-un grafic circular care arată apoi întregul antrenament. Mai util, însă, este faptul că înainte de fiecare tip de activitate, ceasul avertizează cu un sunet audio diferit. Astfel, nu trebuie să vă gândiți dacă va urma faza "add" sau "rest". Ceasul va începe întotdeauna să emită un semnal sonor cu 5 secunde înainte de finalul fiecărei numărători inverse. De exemplu, dacă faza REST este urmată de o fază de odihnă, veți auzi 5 semnale sonore simple. Dacă faza RUSH este urmată de o fază rapidă, semnalul sonor este mult mai intens.

G-Shock Connect aplikace pro GBA-800

Cronometru cu numărătoare inversă în aplicația G-Shock Connect

(5) Dispuneți de un cronometru cu memorie pentru 200 de timpi măsurați

Toate Casio G-Shock-urile au un cronometru. Dar numai unele dintre ele au memorie pentru timpii măsurați. G-Squad GBA-800 are o memorie pentru 200 de ture cronometrate. Le puteți vizualiza pe ceas sau le puteți importa pe telefon și le puteți vizualiza în mod convenabil în aplicația G-Shock Connected. Dacă parcurgeți circuite, aplicația vă va arăta cel mai bun, cel mai slab și media timpilor.

(6) Acele mâini nu vor mai interfera cu vizualizarea afișajelor

Multe funcții (cronometru, cronometru, cronometru, alarme și timpii mondiali) funcționează prin intermediul afișajului digital. Dacă oricare dintre mâini se află chiar deasupra afișajului digital, vederea vă este obstrucționată, iar informațiile sunt greu de citit. Cu toate acestea, acest lucru este valabil numai pentru GA-100 (sau GA-110). Cele mai noi GBA-800 au deja o funcție de "mâini ordonate". Ori de câte ori apăsați și în același timp, mâinile sunt curățate într-un loc în care nu obstrucționează vederea digitalului. De asemenea, mâinile se vor curăța automat dacă intrați în modul de setare.

(7) Alte câteva lucruri mici

Celelalte caracteristici și ajustări sunt deja lucruri mici, dar merită menționate.

  • Cureaua de la GBA-800 este mai moale, mai subțire și mai confortabilă decât cea de la GA-100. Acest lucru o face mai potrivită pentru activitățile sportive.
  • Cureaua de la GBA-800 are mai multe poziții pentru plasarea tijei cataramei (15 față de 11), ceea ce adaugă flexibilitate.
  • La tranziția dintre carcasă și curea, există întărituri (suporturi) în interiorul ceasului care fac ca GBA-800 să se potrivească mai bine pe mână.
  • GBA-800 are sunete de butoane (pot fi dezactivate), iar GA-100 nu are.
  • GBA-800 are un buton frontal special pentru lumină, ceea ce este mai practic.
Pentru a fi corect, iată o listă a avantajelor GA-100 față de GBA-800
  • au un tahimetru pentru a calcula și afișa viteza medie (cu siguranță o caracteristică interesantă pentru unii, eu nu am folosit-o încă în practică)
  • sunt rezistente la magnetism (inutil la un ceas cu cuarț în condiții normale de utilizare)
  • au un cronometru cu numărătoare inversă cu o capacitate de 24 de ore și o opțiune de repetare (util atunci când vrei să ți se reamintească la fiecare 8 ore să îți iei pudra)

Ceasurile menționate în articol

Vizualizați următorul
Noutăți Februarie
582 lei (Livrare 7.5.)
Noutăți Februarie
582 lei (Livrare 7.5.)
Noutăți Februarie
635 lei (Livrare 7.5.)
742 lei nu este disponibil
512 lei nu este disponibil
600 lei nu este disponibil
494 lei nu este disponibil