» Blog » Garmin

5 întrebări pe care ar trebui să vi le puneți înainte de a cumpăra un smartwatch Garmin

Taguri: Ghid de selecție | Garmin | Smartwatch

9.6.2022 | 11 MIN

Ceasurile, în special cele smart, variază foarte mult și poate fi o adevărată provocare să vă descurcați în alegerea lor. Unele au un senzor în plus, controale diferite, iar alegerea celui care se încadrează la cerințele dumneavoastră necesită ore de studiu intens. Și care este scopul acestui articol? Pentru a vă economisi acele ore, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, să aveți o idee mult mai bună despre ceea ce aveți nevoie de la un dispozitiv smart Garmin și, dimpotrivă, despre ceea ce nu aveți nevoie deloc.

Unii oameni vor să știe totul despre ritmul lor cardiac, alții vor hărți, alții vor să plătească cu ceasul și să asculte muzică, dar unii oameni sunt fericiți să știe numărul de pași. Ca în orice situație, oamenii sunt diferiți, la fel și cerințele. Și dvs. ce vreți? Fie că știți cu exactitate, fie că acesta este primul dumneavoastră contact cu un dispozitiv smart, sperăm că acest articol vă va ajuta. Așa că, să trecem la treabă.

Garmin Smart Watches - Ghid de selecție
29.11.2022
Garmin Smart Watches - Ghid de selecție

6 NEJ: Cea mai populară serie Garmin
16.4.2024
6 NEJ: Cea mai populară serie Garmin

1. Am nevoie de un monitor de ritm cardiac?

Dacă obiectivul dvs. este să vă ridicați de pe canapea, să începeți să vă mișcați, nu aveți neapărat nevoie de o măsurare precisă a activității sportive și sunteți mulțumit de numărul de pași, vă veți mulțumi cu o brățară cu pedometru mai inteligentă. Dar dacă sunteți dedicat activităților sportive și doriți să vă cunoașteți mai bine corpul, un monitor al ritmului cardiac vă poate spune multe și vă poate ajuta să faceți un pas înainte în antrenamentul dumneavoastră.

6 motive care vă determină să achiziționați un smartwatch Garmin
22.7.2022
6 motive care vă determină să achiziționați un smartwatch Garmin

O frecvență cardiacă scăzută în repaus indică adesea o viață lungă

De exemplu, știați că o frecvență cardiacă scăzută în repaus este asociată cu longevitatea? Inima este literalmente motorul nostru, iar cât de mult este solicitată ne spune mai multe despre corpul nostru decât orice alt organ.

De exemplu, sportivii pot avea o frecvență cardiacă în repaus mult sub 40 de bătăi pe minut. Aceasta înseamnă că inima lor este atât de puternică încât are nevoie de un număr mai mic de bătăi pentru a răspândi sângele în tot corpul. Prin urmare, inima nu se uzează la fel de mult și este posibil să poată funcționa mai mult timp. Așadar, dacă inima dumneavoastră bate chiar și de o sută de ori pe minut în repaus, acesta este un bun indicator care indică faptul că se extenuează în mod inutil și ar trebui să faceți ceva în acest sens.

Ritmul cardiac în timpul antrenamentului afectează toate procesele din organism

Frecvența cardiacă este cel mai frecvent utilizată pentru a determina volumul de efort aerob și anaerob. Exercițiul aerobic este asociat cu o frecvență cardiacă scăzută. Corpul dvs. primește suficient oxigen, mușchii nu se vor înțepeni la fel de repede, veți arde în primul rând grăsimi (ideal pentru pierderea în greutate) și nu vă veți simți complet epuizat după antrenament.

Exercițiul anaerob este opusul celui aerob, în care inima lucrează la un ritm ridicat, corpul arde zaharuri și se formează cantități mari de acid lactic, ceea ce determină rigidizarea mușchilor și instalarea mai rapidă a oboselii.

Pentru începători, aș recomanda cu siguranță exercițiile aerobice. Corpul dvs. se va obișnui cu mișcarea și, treptat, veți putea alerga mai repede și mai mult timp fără să simțiți oboseala. O frecvență cardiacă nejustificat de ridicată este cea mai frecventă greșeală pe care o fac începătorii și trebuie să fiți cu ochii pe ea. Cu un ritm cardiac scăzut vă veți bucura de mișcare, veți putea alerga din nou a doua zi și va fi benefic pentru corpul dumneavoastră. Și ăsta e principalul lucru.

Nu cred că am nevoie de un monitor de ritm cardiac

Dacă acesta este aproximativ răspunsul dvs., brățara smart Garmin VivoFit 4 ar putea fi potrivită pentru dvs. Această brățară cu cel mai mic preț de la Garmin oferă elemente de bază, cum ar fi numărarea pașilor, setarea obiectivelor zilnice și monitorizarea somnului. Datorită dimensiunilor și greutății reduse (26 g), abia dacă o veți simți pe mână, iar durata de viață a bateriei de un an o face aproape complet lipsită de griji.

Am nevoie cu siguranță de un monitor de ritm cardiac

Așadar, sunteți dedicat în mod serios antrenamentului și doriți să aflați mai multe despre corpul dumneavoastră. Cea mai ieftină opțiune de la Garmin este brățara smart Vivosmart 5. În plus, este ușoară (25 g) și are o săptămână de autonomie (ceasul nu are o baterie ca brățara de mai sus, ci o baterie reîncărcabilă).

Din categoria smartwatchurilor, aș recomanda Garmin Forerunner 55, care este cel mai ieftin dintre modelele mai noi și, în comparație cu Vivosmart 5, are un receptor GPS integrat pentru a înregistra cu exactitate traseul.

Din punct de vedere funcțional, însă, este prevăzut cu ceva mai multe funcții, un exemplu fiind antrenorul virtual Garmin Coach, care vă va ghida în antrenamentul dumneavoastră în funcție de nivelul de fitness sau vă va recomanda cel mai bun antrenament din ziua respectivă. Dacă acest model nu vă atrage, nu disperați, deoarece marea majoritate a dispozitivelor Garmin au un senzor de ritm cardiac.

 

Toate modele cu senzor de ritm cardiac din oferta noastră.

2. Ar trebui să aleg controlul prin butoane sau controlul prin displayul tactil?

Mai mult decât argumentele pro și contra, această întrebare este despre dumneavoastră. Dacă veți folosi smartwatchul în principal în timpul zilei la birou, probabil că nu veți fi limitat de displayul tactil și aș îndrăzni să spun că în "era tactilă" îl veți găsi mai comod și mai rapid de utilizat. Cu toate acestea, un atlet avansat sau chiar un atlet de top probabil că nu și-ar lua niciodată un ceas cu display tactil.

Displayul tactil poate fi dificil de utilizat cu mâinile transpirate, pe ploaie, în frig sau cu mănuși. Butoanele sunt un lucru sigur. Indiferent de vreme și de faptul că aveți mâna udă, butonul va fi întotdeauna acolo, 100% pregătit să-și îndeplinească misiunea. Același lucru este valabil și atunci când sunteți în mișcare. În timpul funcționării, ceasurile cu display tactil pot fi puțin cam incomod de utilizat. Este mult mai ușor să căutați butonul. Sportivul de agrement este foarte rar expus la astfel de probleme, dar sportivul avansat și cel de top este expus în mod regulat.

Atunci când alegeți comenzile, cel mai important lucru la care trebuie să vă gândiți este în ce condiții veți folosi ceasul cel mai des.

Mi-ar plăcea să am un display tactil pe ceasul meu

Dacă sunteți mai tare atras de comenzile de pe displayul tactil, vă recomand cu siguranță cel mai popular sporttester cu display tactil de la Garmin – VivoActive 4. Display LCD transflectiv (iluminat permanent, lizibilitate ridicată în lumina directă a soarelui), plată fără contact și player de muzică. Sună bine, nu?

1 040 lei Vânzarea s-a încheiat

 

Alternativa este apoi Garmin Venu 2, care are caracteristici identice, dar oferă un display AMOLED. În comparație cu displayul LCD transflectiv, acesta se stinge și se aprinde printr-un gest și nu are o lizibilitate la fel de bună în lumina directă a soarelui, dar, din nou, oferă un display mai plăcut la vedere, cu un contrast mai mare și cu culori bogate.

 

Toate modele cu display tactil în oferta noastră.

Prefer mai degrabă controlul prin butoane

Fie că este pentru că sunteți un atlet avansat sau pur și simplu nu doriți un display tactil, o să vă fac fericit. Garmin preferă cu tărie acest tip de control, motiv pentru care îl veți vedea pe majoritatea modelelor, de la Forerunner 55Forerunner 255, până la modelele emblematice precum Fenix 7 și Forerunner 955. Personal, aș evidenția Garmin Forerunner 255. De ce? Acesta oferă greutate redusă, plăți fără contact, player de muzică și poate cel mai bun raport preț/performanță din gama Garmin.

1 571 lei (Livrare 9.5.)

3. Ar trebui să am un music player încorporat în ceasul meu?

În mod paradoxal, întrebarea ar trebui să fie mai degrabă "Mai am telefonul la mine?". O mulțime de dispozitive Garmin acceptă servicii de redare de muzică și de streaming (Spotify, Deezer etc.), dar pentru cineva care poartă mereu cu el un telefon, sincer, este complet inutil. Ceea ce mulți utilizatori nu știu este că, deși au muzică pe telefon, o pot controla cu ajutorul ceasului. Eu, pe de altă parte, sunt genul de persoană care este fericit să alerg fără telefon și să mă bucur de muzică în căștile din urechi. Dacă sunteți la fel, vă recomand cu siguranță un player de muzică.

Nu am nevoie de un dispozitiv cu music player

Fie pentru că nu ascultați muzică, fie pentru că vă mulțumiți cu comenzile muzicale de pe telefon, Forerunner 55, menționat mai sus, care este cel mai ieftin tester sportiv modern de la Garmin,  acesta poate fi o alegere bună.

Mi-ar plăcea să am un music player în smartwatch-ul meu

Dacă luăm în considerare prețul, cel mai ieftin model cu un player de muzică este Vivoactive 4. Aceast model se află pe piață de trei ani, dar popularitatea lui nu a scăzut deloc.

962 lei Vânzarea s-a încheiat

Toate modele cu music player din oferta noastră.

4. Voi folosi plata fără contact?

Aici este similar cu un music player. Dacă aveți telefonul sau portofelul la dumneavoastră tot timpul, acesta va fi destul de inutil pentru dumneavoastră. Dacă sunteți genul de persoană căreia îi place să meargă " degajat", acest lucru poate fi foarte util.

Trebuie să subliniez, totuși, că aceasta este una dintre caracteristicile cu care vă veți obișnui rapid. Nu trebuie să vă căutați telefonul sau portofelul, ci doar să întindeți mâna și ați plătit.

Da, contra-argumentul ar putea fi că este riscant. Dar nu sunt de acord. Prima dată când plătiți în timpul zilei, ceasul vă va solicita un cod din patru cifre. Data viitoare când plătiți în ziua respectivă, nu vi se va mai solicita codul. Ceea ce poate părea periculos, dar... Chiar dacă vă scoateți ceasul pentru doar câteva secunde, ceasul va recunoaște automat acest fapt și vă va solicita din nou codul la următoarea plată.

Plata fără contact este gestionată de VivoActive, Venu, VivoMove 3 Style, de modelele Forerunner superioare și de toate modelele Fenix mai noi. Cea mai ieftină piesă care permite plata fără contact este noul Garmin Venu SQ. lansat în septembrie. Versiunea fără muzică vine sub o mie de lei, versiunea cu un player de muzică este puțin mai scumpă, dar totuși la un preț bun.

Toate modele cu plata fără contact din oferta noastră.

5. De ce ar trebui să am hărți topografice în ceasul meu?

Da, a răspunde la întrebare cu o întrebare nu este în totalitate potrivit, dar să încercăm. Sunteți o persoană curioasă, care explorează mereu locuri și rute noi și care are nevoie să țină evidența locației dvs. pe o hartă detaliată direct de la încheietura mâinii? Dacă răspunsul dumneavoastră este da, hărțile topografice din ceasul dumneavoastră sunt ceva numai pentru dumneavoastră. Pe încheietura cuiva care se uită din când în când la hartă în timpul unei drumeții sau care folosește ocazional navigația, un ceas cu astfel de echipamente este destul de inutil. Este suficient fie telefonul, fie un ceas Garmin mai ieftin, cu o simplă navigare cu săgeți.

Nu am nevoie de hărți topografice, simpla navigație este suficientă.

Navigarea cu săgeți este cel mai simplu tip de navigare. Pe de altă parte, hărțile topografice reprezintă vârful absolut al funcțiilor de navigație ale smartwatch-urilor. Navigația în curbă, în care rutele individuale sunt afișate cel puțin aproximativ, oferă un mijloc fericit. În raportul dintre calitatea navigației și preț, câștigătorul clar este Garmin Instinct, cu afișarea mai simplă a traseului, durabilitatea la standarde militare și un preț de sub o mie două sute de lei.

Am nevoie de hărți topografice în ceasul meu

Hărțile topografice detaliate sunt oferite de ceasuri la un preț mai ridicat. Cel mai popular model de vârf de gamă (inclusiv hărți topografice) este Fenix 7. Datorită designului, oamenii aleg adesea la modelul Tactix 7, echipat la fel de bine, care are un upgrade de funcții militare ușoare.

Dacă vă pasă de greutatea ceasului, Forerunner 955 este o alegere bună. Are aproape aceleași caracteristici, dar nu are elemente metalice, datorită cărora se economisește o cantitate substanțială de greutate.

 

Toate modele cu hărți topografice din oferta noastră.

Prea multe informații - care ceas era care?

Pentru o mai bună claritate, atașez un tabel cu toate modelele și funcțiile menționate în articol.

 

HR Comenzi Tipul displayului Player de muzică NFC Hărți topografice Barometru Durata de viață a bateriei
Garmin VivoFit 4 NU BUTON tr. LCD NU NU NU NU până la 1 an
Garmin VivoSmart 5 DA DISPLAY TACTIL OLED NU NU NU DA până la 7 zile
Garmin Forerunner 55 DA BUTOANE tr. LCD NU NU NU NU până la 14 zile
Garmin Venu SQ DA DISPLAY TACTIL LCD NU DA NU NU până la 6 zile
Garmin Instinct 2
DA BUTOANE tr. LCD NU DA*
NU DA până la 28 zile
Garmin VivoActive 4 DA DISPLAY TACTIL tr. LCD DA DA NU DA până la 8 zile
Garmin Venu SQ Music DA DISPLAY TACTIL tr. LCD DA DA NU NU până la 6 zile
Garmin Forerunner 255 DA BUTOANE tr. LCD NU NU NU DA până la 14 zile
Garmin VivoMove 3 Style DA DISPLAY TACTIL AMOLED NU DA NU DA până la 5 zile
Garmin Forerunnner 255 Music DA BUTOANE tr. LCD DA NU NU NU până la 14 zile
Garmin Venu 2
DA DISPLAY TACTIL AMOLED DA DA NU DA până la 5 zile
Garmin Forerunner 955 DA AMBELE tr. LCD DA DA DA DA până la 15 zile
Garmin Fenix 7X Sapphire Solar DA AMBELE tr. LCD DA DA DA DA până la 28 zile
Garmin Tactix 7 DA AMBELE tr. LCD DA DA DA DA până la 28 zile

* HR înseamnă senzor optic de ritm cardiac | Instinct 2 are NFC doar în versiunea solară

Dacă sunteți interesat de cea de-a șasea generație a seriei Fenix, vă recomand să citiți o recenzie detaliată despre Fenix 6. Există atât de multe variații în această serie (inclusiv prețul) încât Garmin ar trebui să facă un training pe el.

Cireașa de pe tort. Vreau ce e mai bun!

Întregul articol se bazează pe raționalitate. De ce am nevoie, de ce nu am nevoie. Dar uneori, în magazin, suntem uimiți de numărul de clienți care vin cu simplul scop de a dori cel mai bun ceas outdoor. Lăsând la o parte raționalitatea. Ceea ce e mai bun. Așadar, iată că a apărut Garmin Fenix 7X.

Și de ce cred eu că raționalitatea rămâne pe dinafară? Sincer, acest model are atât de multe facilități încât sunt doar câteva persoane care l-ar folosi la potențialul maxim. Dar este pur și simplu nava amiral a Garmin. Senzor de ritm cardiac, comenzi cu butoane, player de muzică, plăți fără contact, hărți topografice, plus o lunetă din titan, un design elegant și o baterie care durează peste 3 săptămâni. Îl vreți? Aici este.