Telefon 0737 472 246 (LU-VI 08:00 - 16:00 )
Coș
0 lei
Mergeți la comandă
logo

Am ales TOP 6: Ceasuri pentru bărbați cu sincronizare RC sau GPS

Taguri: Cele mai bune | Pentru bărbați | Clasice

11.5.2023 | 10 MIN

Detașat de orice grijă. De aceea, ar trebui să vă achiziționați un ceas cu sincronizare RC sau GPS. Tehnologie pentru a avea tot timpul ora și data corecte. Și nu trebuie să ridicați un deget pentru a le obține. Și, bineînțeles, un astfel de ceas trebuie să fie de invidiat la încheietura mâinii. Selecția de astăzi de ceasuri pentru bărbați se referă exact la asta. Detașat de orice grijă.

Să trecem mai întâi la echipamente radiocomandate. Ceasurile radiocomandate își preiau timpul de la stațiile radio. Sună simplu și, de fapt, este destul de simplu. Acestea au în ele un receptor care poate capta informațiile despre ora atomică pe care o transmit posturile de radio. De obicei, intervalul se situează între orele 9 și 12.

În practică, acest lucru înseamnă că, atunci când ceasul primește un semnal radio, acesta stabilește ora sau data exactă. Iar acest lucru este foarte practic. Pentru că nu trebuie să verificați dacă ceasul nu devansează, nu rămâne în urmă, dar mai ales - la sfârșitul lunii nu trebuie să vă faceți griji dacă luna are 30, 31 sau poate 28 de zile.

Probabil că este de la sine înțeles că este util în călătorii, pentru a păstra o oră cât mai exactă și va fi preferat de toți iubitorii de gadgeturi tehnologice. În topul de astăzi, le-am selectat pe cele cu adevărat excelente - și am ales nu doar pe baza funcționalității, ci și a popularității pe termen lung a clienților.

TOP	6: Ceasuri bărbați cu recepție radio (sub 2 000)
28.6.2022
TOP 6: Ceasuri bărbați cu recepție radio (sub 2 000)

1) Citizen Promaster Sky Pilot Global Eco-Drive Radiocontrolled JY802

Privilegiul sincronizării precise a orei cu ajutorul undelor radio se găsește mai ales la brandurile japoneze. Japonezii de la Citizen au cea mai largă gamă de ceasuri radiocomandate de calitate. Aceasta a introdus primul său ceas radiocomandat la un an după Junghans, în 1993. Și a fost primul care a oferit lumii o combinație de ceasuri radiocomandate și cu energie solară. Astăzi, aceste tehnologii sunt legate în mod indisociabil.

Semnalul radio cu unde lungi poate trece prin pereți groși. Pe de altă parte, structurile din beton armat sau dispozitive precum televizoarele sau smartphone-urile pot interfera cu recepția. Există zeci de stații radio în întreaga lume, producătorii de ceasuri folosind stații din China, Japonia, SUA, Anglia și, cel mai aproape de noi, Germania.

Citizen combină modelele RC cel mai des cu seria Promaster Sky, colecție adaptată tehnologic și estetic piloților. Este adevărat, acestea sunt de obicei cumpărate de "băieți obișnuiți" care au stat în cabina de pilotaj în timpul unor experiențe pline de adrenalină de la Discount. Dar motivul popularității lor este evident - au un aspect bărbătesc, sunt fiabile și, mai presus de toate, sunt practice.

Funcția regulii de calcul de pe lunetă a păstrat-o de la piloți. Nu știu dacă cineva o mai folosește cu adevărat pentru a calcula consumul de combustibil al avionului lor privat, dar este una dintre caracteristicile de design pe care piloții moderni le găsesc atât de atrăgătoare și care contribuie la crearea unui ceas cu un stil sportiv foarte căutat.

O caracteristică practică a modelului Pilot JY802 este afișajul dublu al orei - adică afișaj analogic (cu luminozitate exemplară) și digital, care este foarte util pentru orientare - atât la sincronizare, cât și la utilizarea funcțiilor. Ceasul oferă atât o alarmă, cât și un cronometru. Recepția semnalului are loc ulterior la orele 2, 3 și 4 dimineața, cu mențiunea că puteți schimba recepția de la ora 4 dimineața în orice moment al zilei și puteți chiar dezactiva sincronizarea automată. De exemplu, atunci când știți că sunteți în afara razei de acțiune pentru o perioadă lungă de timp.

Raza de acțiune a stațiilor care transmit date orare este de obicei între o mie și trei mii de kilometri. Stația germană din Frankfurt are o rază de acțiune de aproximativ 1 500 de kilometri. Nu toate locurile de pe planetă pot recepționa semnalele. În plus, stațiile se află doar în emisfera nordică, astfel încât trebuie să vă mulțumiți cu setările manuale ale orei atunci când vă aflați în vacanță în Maroc sau la Sydney, de exemplu. Acoperirea globală a planetei este de aproximativ 10%.

Un alt mare avantaj al acestui model este utilizarea SuperTitanium - astfel, ceasul este relativ ușor, în ciuda robusteții sale și a diametrului mai mare, ceea ce îl face ușor de purtat pe tot parcursul zilei. La acestea se adaugă cristalul de safir, rezistența la apă de 200 de metri și luminozitatea de înaltă calitate. Nu e de mirare că acest model este un favorit de 10 ani!

2) Citizen Sports Eco-Drive Radiocontrolled CB588

Citizen este un adevărat geniu al radiocomandelor. Unele modele sunt pe piață de mulți ani și popularitatea lor nu a scăzut. Dar gigantul japonez al orologeriei poate realiza și piese noi. Și am văzut dovada în 2021, când a prezentat CB588.

În ceea ce privește designul, Citizen a dat lovitura aici și a reușit să combine astfel de parametri încât ceasul este foarte greu de rezistat. Partea bună este că, în ciuda multitudinii de caracteristici, este ușor vizibil, ceea ce nu este întotdeauna în cazul lui Citizen.

Ce trebuie setat manual la ceasurile RC? În primul rând, fusul orar, cu alte cuvinte, orașul de domiciliu. De asemenea, nu toate ceasurile pot seta automat ora de vară (DST), așa că, în unele cazuri, trebuie să o schimbați singur.

Bineînțeles, ceasul este alimentat cu energie solară și poate funcționa în întuneric timp de până la 10 luni (și chiar 3 ani în modul de economisire a energiei - acele se opresc, dar ceasul încă "rulează timpul", astfel încât, odată ce este expus din nou la lumină, ora se potrivește). În plus, puteți verifica nivelul de încărcare pe acest model, astfel încât puteți preveni ca bateria să fie subîncărcată și să împiedice ceasul să primească un semnal și să se sincronizeze.

Colegul meu a descris deja funcțiile și calitatea procesării într-o analiză mai detaliată. Pot doar să adaug că acest ceas a reușit să devină în mod incredibil de rapid unul dintre cele mai populare din categoria sa și impresionează cu adevărat grație nivelului de manoperă, a funcționării intuitive și, bineînțeles, a designului. Există trei opțiuni de culoare, din care puteți alege. În plus, este un raport preț/performanță excelent. Cum altfel, la Citizen.

3) Casio G-Shock Original GMW-B5000 "Full Metal"

Acest ceas este un vis devenit realitate pentru fanii Casio G-Shock. A apărut în 2018 ca un cadou pentru cea de-a 35-a aniversare a lansării legendarului G-Shock. Cu toate acestea, ceea ce este special la aceste G-Shock-uri nu este RC, ci materialul.

Acestea au fost primele G-Shock-uri complet metalice, așa că au fost denumite "Full Metal". De asemenea, acest lucru a conferit ceasului o senzație mult mai luxoasă și o cantitate surprinzătoare de eleganță pe care pur și simplu nu o vezi la G-Shocks și la ceasurile digitale în special.

Și în legătură cu reglarea undelor radio. Ceasul primește semnale de la 6 stații (de unde și denumirea Multiband 6) din Japonia, China, Germania, Anglia și SUA. Totuși, trebuie adăugat că RC este un pic mai târziu aici, deoarece ceasul are și conectivitate Bluetooth, astfel încât, dacă nu vă aflați în raza de acoperire a semnalului, puteți, de asemenea, să sincronizați ora și data exactă prin conectarea la aplicația Casio.

În aplicație, puteți nu numai să setați ora sau alarma, ci și să adăugați unele notificări. De exemplu, pentru o zi de naștere sau o întâlnire. Apoi, "REM" va apărea pe ecran pentru a vă reaminti să nu uitați ceva.

Punctele forte ale fulmetalului includ calitatea măiestriei, robustețea și durabilitatea inerente G-Shock, inclusiv brățara din oțel. Deși modelul clasic din oțel argintiu este cel mai popular, probabil că nu ar trebui să omit să subliniez variantele de culoare, care pot atrage atenția, iar mai recent Casio a adăugat și un model din titan integral.

4) G-Shock MT-G Core Guard Carbon Monocoque MTG-B2000

Este foarte posibil ca sincronizarea prin unde radio să fi fost depășită definitiv de mai modernul Bluetooth. MT-G dispune, de asemenea, de această tehnologie (puteți utiliza ceasul pentru a apela telefonul mobil sau pentru a seta toate funcțiile). Cu toate acestea - Casio le permite, de asemenea, să se regleze prin semnal radio. Și cred că se descurcă bine.

Poate că nu toți avem nevoie să fim conectați la orice și să ne bazăm pe telefoane mai mult decât pe bunul simț. Poate că un semnal cu unde lungi nu este la fel de sofisticat și modern, dar de obicei funcționează în situații de criză. Oare acest lucru este valabil și pentru un telefon care se strică într-o zi, când se întrerupe alimentarea cu energie electrică?

Ceasurile radiocomandate primesc semnalul automat noaptea, mai bine spus în jurul orei 2 sau 3 dimineața. Acest lucru se întâmplă pentru ca recepția să fie interferată cât mai puțin posibil de semnalele din jur. Dacă recepția nu reușește, ceasul va încerca din nou de mai multe ori. Dacă nu reușește, va continua pur și simplu să funcționeze cu abaterea normală. Apoi, puteți face recepția manual, de asemenea, în orice moment al zilei - de obicei durează câteva minute și, de obicei, trebuie doar să apăsați un buton specific.

Dar este de asemenea adevărat că G-Shock MTG-B2000 este un instrument modern. Atât în ceea ce privește funcția, cât și designul și materialele. Colegul meu a scris deja despre toate acestea în recenzia sa, dar trebuie să știți că în Japonia chiar s-au jucat cu aceste frumuseți.

Acesta este motivul pentru care am clasat MTG-B2000 nu numai printre cele mai bune ceasuri premium cu sincronizare RC/GPS, ci și printre cele mai bune ceasuri pentru bărbați din 2021.

Cele mai bune ceasuri pentru bărbați selectate de experți
5.2.2024
Cele mai bune ceasuri pentru bărbați selectate de experți

Casio G-Shock MTG-B3000 recenzie – Evoluție revoluționară
15.8.2022
Casio G-Shock MTG-B3000 recenzie – Evoluție revoluționară

5) Citizen Satellite Wave Eco-Drive CC9020-54E

Modelele cu GPS oferă cea mai bună sincronizare. Identificarea orei și a datei exacte nu este doar complet exactă, ci și foarte rapidă.

Această tehnologie a fost scoasă la lumină pentru prima dată de Citizen. Primul său ceas Citizen Satellite Wave a fost lansat în 2011. Iar Citizen nu s-a oprit de atunci.

Sincronizarea timpului cu ajutorul undelor radio sau al GPS necesită destul de multă energie. De aceea, ceasurile sunt alimentate cu energie solară, unde mecanismele pot transforma lumina în electricitate, pe care o stochează în baterii. Acest lucru le permite nu numai să recepționeze semnalul, ci și să îndeplinească adesea și alte funcții.

Modelele sportive Sattelite Wave sunt cele mai bune pe care le puteți obține de la Citizen. În plus, utilizează materialul său dovedit Super-Titanium, astfel încât ceasul este, de asemenea, incredibil de ușor. Asta în ciuda dimensiunilor mai voluminoase care vor fi pe placul bărbaților care caută un ceas adecvat.

Funcțiile includ un cronometru sau o alarmă și puteți utiliza, de asemenea, scara logaritmică. Dacă știți cum să îl utilizați.

Acționare solară Citizen Eco-Drive
26.4.2024
Acționare solară Citizen Eco-Drive

Sincronizarea timpului prin GPS are două avantaje uriașe față de RC: este disponibilă peste tot pe planetă, acolo unde există o vedere spre cer. În al doilea rând, este mult mai rapidă. RC necesită, de obicei, zeci de minute, în timp ce GPS necesită zeci de secunde. Pentru a sincroniza timpul, tot ce aveți nevoie este recepția de la un singur satelit. Dacă vă deplasați într-un alt fus orar, recepția poate dura mai mult timp și sunt necesare cel puțin 4 stații vizibile pentru o sincronizare corectă.

6) Seiko Astron GPS SSH069J1

În fruntea listei nu poate fi nimeni altul decât Seiko cu al său Astron. Citizen produce, de asemenea, modele similare din punct de vedere al designului, dar Seiko este pur și simplu Seiko.

Deși știm despre ceasurile comandate prin unde radio încă din anii 1990, primele ceasuri cu GPS au fost fabricate în 2011. Citizen a fost brandul din spatele acestora. Primul ceas care putea seta automat fusul orar pe lângă oră a fost fabricat de Seiko. Până în prezent, această tehnologie rămâne apanajul brandurilor japoneze.

Numele acestei game cu tehnologie GPS modernă a fost dat primului ceas cu quartz din lume, pe care Seiko l-a introdus în 1969. A fost o mare victorie pentru brandul japonez, așa că nu ar fi putut da gamei lor premium un nume mai puțin strălucitor.

În prezent, Astron este sinonim cu ceasurile cu design impecabil, care se caracterizează prin funcția de sincronizare GPS.

Modelul 5X oferă proprietarilor toate avantajele acestei funcții. De exemplu, posibilitatea de a comuta între ora de acasă și ora dublă într-o clipă. Funcția mea preferată este modul avion, în care recepția automată a semnalului este dezactivată, astfel încât ceasul să nu perturbe instrumentele de bord. Da, Astron este făcut pentru bărbații a căror viață include călătorii frecvente. Și care își doresc un ceas cool și lipsit de griji. Pentru că asta este Astron.

Și timpul? Ora este cât se poate de exactă. Poate gestiona chiar și secundele bisecunde.

Poate că ar fi util să vorbim despre materialul din titan, safirul cu strat dublu antireflex sau tehnica Zaratsu lustruită manual. Dar, după părerea mea - dacă nu-l vedeți personal, nu veți ști exact motivul pentru care vi-l doriți.

Ceasurile menționate în articol