» Blog » Timex

AM ALES 6 TOP ceasuri: Cele mai interesante ceasuri Timex pentru bărbați

Taguri: Cele mai bune | Timex | Pentru bărbați | Clasice | Fashion | Tradiționale

1.2.2024 | 6 MIN

Timex și-a început călătoria în 1854. Dar  pentru publicul larg, abia un secol mai târziu și-a făcut debutul în orologerie sub numele Timex. Și în acest timp, a făcut câteva lucruri destul de interesante. De exemplu a reușit să devină unul dintre cei mai mari ceasornicari din lume. Câteva dintre piesele din selecția de astăzi a ceasurilor Timex pentru bărbați amintesc de cele mai bune din acea istorie, dar în cea mai mare parte este o secțiune transversală a ceea ce puteți obține astăzi de la marcă. Și la un preț mai mic decât v-ați aștepta.

Istoria Timex - Ceasuri americane pentru toată lumea. Chiar și pentru președinți
18.5.2022
Istoria Timex - Ceasuri americane pentru toată lumea. Chiar și pentru președinți

(1) Timex Q Reissue. Cristal retro

În selecția de astăzi vedem o mulțime de piese interesante. Dar Timex Q Reissue este pe primul loc. De fapt, tot ceea ce le-ați putea reproșa este un avantaj în acest caz. Iar suma acestor puncte le face o piesă retro uimitoare la un preț foarte interesant.

Cadranul, într-un design foarte familiar, este acoperit de o sticlă din plastic convexă, care aparține cumva deja ceasurilor retro. Cadranul dezvăluie o baterie special concepută, pe care o puteți înlocui singur, fără a fi nevoie să intrați direct în ceas. Și, nu în ultimul rând, vestea bună este diametrul mai mic pentru a compensa cu adevărat acel stil vintage.

Timex x Coca Cola.

Timex x Coca Cola.

Atunci când a apărut reeditarea modelului pe care Timex l-a fabricat la sfârșitul anilor 1970, a generat un mare interes din partea pasionaților de ceasuri. După un timp, hype-ul din jurul noutății se stinge întotdeauna, dar Q Reissue rămâne un ceas superb conceput, care face trimitere la istoria orologeriei.

Timex Q a apărut pentru prima dată în 1979. Q însemna mișcare cu cuarț - încă sinonimă la acea vreme cu un ceas super modern. Timex a optat pentru un preț accesibil, un design al cadranului bazat pe popularul Rolex și o carcasă pătrată care a dominat anii 1970. Iar ceasul Q rezultat a fost o salvare pentru Timex în timpul crizei cuarțului.

(1) Timex Q Reissue. Cristal retro

În selecția de astăzi vedem o mulțime de piese interesante. Dar Timex Q Reissue aparține primului loc. De fapt, tot ceea ce le-ai putea reproșa este un punct în plus în acest caz. Iar suma acestor puncte le face o piesă retro uimitoare pentru o mulțime de bani decenți.

Cadranul, într-un design foarte familiar, este acoperit de o sticlă de plastic convexă, care aparține cumva deja ceasurilor retro. Cadranul dezvăluie o baterie special concepută, pe care o puteți înlocui singur, fără a vă urca direct în ceas. Și, nu în ultimul rând, vestea bună este diametrul mai mic pentru a compensa cu adevărat acel stil vintage.

Timex x Coca Cola.

Timex x Coca Cola.

Atunci când a apărut reeditarea modelului pe care Timex l-a produs la sfârșitul anilor 1970, a generat un mare interes din partea pasionaților de ceasuri. După un timp, hype-ul din jurul noutății se stinge întotdeauna, dar Q Reissue rămâne un ceas superb construit, care face trimitere la istoria orologeriei.

Timex Q a apărut pentru prima dată în 1979. Q însemna mișcare cu cuarț - încă sinonimă la acea vreme cu un ceas super modern. Timex a optat pentru un preț accesibil, un design al cadranului bazat pe popularul Rolex și o carcasă angulară care a dominat anii 1970. Iar ceasul Q rezultat a fost o salvare pentru Timex în timpul crizei cuarțului.

(2) Timex Marlin. Mecanismele legendare ale anilor '60

Printre modelele populare ale anilor '60 se numără Timex Marlin, care reprezenta un ceas clasic de societate pentru bărbați. Simplu în design, accesibil, cu o mișcare fiabilă în interior. American.

Timex continuă această colecție în secolul 21, dar cu un model cu cronograf cu cuarț, dar cu un ADN clar Marlin.

Impresionează prin designul cadranului panda, o dimensiune frumoasă de 40 mm și un cristal mineral convex. Există detaliul interesant al indicilor în relief cu cifre arabe și, bineînțeles, funcția de cronometru.

Typická panda na oceli.

Un panda tipic pe oțel.

Astăzi cunoaștem Timex mai mult ca un producător de ceasuri populare cu baterii. Dar Timex a fost la un moment dat (vorbim de frumoasa perioadă a anilor 1950 și 1960) unul dintre cei mai mari producători de ceasuri din America. Se presupune că aproape jumătate din ceasurile de mână vândute erau de la Timex. Mecanice, bineînțeles, la acea vreme.

Marlin Chronograph s fantastickým zeleným odstínem číselníku.

Cronograf Marlin cu o fantastică nuanță verde a cadranului.

(3) Timex T-80. Întoarcerea la anii 1980

Timex T-80 reprezintă o amintire nostalgică pentru toți cei care au luat ceasurile digitale de pe noptieră în anii '80 și '90. Timex-ul nu a făcut excepție, deși cei mai mulți își vor aminti, probabil, mai mult de ceasurile Casio. Și totuși, sau poate tocmai din această cauză, reeditarea Timex a ceasurilor digitale este un condiment plăcut pentru aproape orice colecționar de ceasuri.

Mai ales că Timex a ales modelul T-80 pentru edițiille lor speciale. Am văzut recent modelul Pac-Man, de exemplu, dar ne-a atras atenția și modelul Timex T-80 Coca Cola, care amintește de celebra reclamă Hilltop din 1971, sau de cea cu tema Stranger Things. Și există chiar și o ediție games pentru fanii Space Invaders.

Pe lângă designul jucăuș, acestea redau și melodia jocului de succes, ceea ce nu prea vezi la concurență. Dar, bineînțeles, ceasul nu este lipsit de caracteristicile obișnuite ale ceasului digital, cum ar fi alarma, cronometrul și, pentru că este un Timex, iluminarea de fundal cool Indiglo.

Prezentarea Timex x Stranger Things - Retro care vă întoarce lumea cu susul în jos
23.6.2022
Prezentarea Timex x Stranger Things - Retro care vă întoarce lumea cu susul în jos

Faptul că primul ceas cu cuarț a apărut în 1969 este de notorietate. La fel ca și faptul că acestea au copleșit ceasurile mecanice în următorii ani '70 și '80. Dar este mai puțin cunoscut faptul că ceasurile digitale au fost cele care au marcat boom-ul cuarțului, și abia mai târziu cele analogice și-au intrat în drepturi.

(4) Timex Standard. Superior Indiglo

Timex are mai multe colecții care includ doar clasici simpli. Pe lângă  Timex Original sau Waterbury, există linia Standard. De fapt, este una dintre preferatele mele, deoarece Timex ascunde ocazional în ea piese de colecție interesante, precum modelul Coca Cola, Snoopy sau Día de Muertos.

Cu toate acestea, datorită popularității vânzărilor, cronograful cu o carcasă din alamă, un remontoar cu formă tipică și o curea din piele a ajuns în această selecție. Având în vedere cronometrul și scara tahimetrică, acestea se remarcă printr-o lizibilitate foarte bună. Și nu lipsește nici cadranul cu dată. Dar, cel mai important lucru este că au Indiglo!

Pentru că atunci când îți dorești un ceas clasic cu acționare manuală care să aibă lumină de fundal (și nu mă refer la luminozitate, care se termină după câteva ore), ești blocat. Ori trebuie să accepți un afișaj digital, ori vei lumina ceasul cu o lanternă frontală. Ceasurile pur analogice cu iluminare din spate de bună calitate sunt de duzină. Noroc că este aici Timex. De îndată ce vezi Indiglo pe ceas, ai câștigat.

Și ajută faptul că gama Standard se mândrește cu o iluminare de fundal atunci când apăsați remontoarul. Rezultatul este un ceas clar, sportiv, care nu se va pierde acasă.

Indiglo a luminat pentru prima dată ceasul în 1992. Este vorba de ceasul Ironman, primul ceas de mână cu electroluminiscență. Un an mai târziu, a câștigat o mare popularitate mediatică atunci când Indiglo a servit ca sursă de iluminare pe scările întunecate în timpul atacului asupra World Trade Center.

(5) Timex x The MET

Este ca și cum ai lua o pânză de artă de pe perete și ți-ai pune-o la încheietura mâinii. Așa arată modelele Timex în colaborare cu MET.

Timex a ales câteva picturi cunoscute, Autoportretul lui Van Gogh sau Klimt fiind probabil cele mai izbitoare.

Carcasa de 40 mm este realizată din alamă, este plăcut de subțire, iar cureaua din piele a devenit și ea o suprafață de prezentare a capodoperei.

Cutia este și ea originală, sub forma unui fel de carte de carton, prin care, atunci când este deschisă, prezintă din nou tabloul.

Timex x The MET Klimt

Timex x The MET Klimt

Cele mai bune ceasuri pentru bărbați (la preţuri accesibile)
25.3.2022
Cele mai bune ceasuri pentru bărbați (la preţuri accesibile)

(6) Timex Expedition. Pornește într-o aventură

Un model care vă invită să plecați într-o expediție. În aer liber. Pentru aventură. Un ceas pentru activități în aer liber cu funcții neobișnuite (pentru un ceas analogic, oricum), cum ar fi o busolă, un termometru și un indicator al mareelor.

În plus, arată foarte elegant, mai ales dacă sunteți în căutarea unui ceas mai mare. Diametrul carcasei este de 45 mm, iar impresia de robustețe este sporită de lunetă azimutală cu rotire bidirecțională.

De asemenea, dispune de un afișaj al datei și, mai important, de o rezistență la apă de 100 de metri. Și, bineînțeles, are Indiglo!

TOP 6: Ceasuri de  bărbați rezistente la apocalipsă
15.5.2024
TOP 6: Ceasuri de bărbați rezistente la apocalipsă

Ceasurile menționate în articol

686 lei nu este disponibil
439 lei nu este disponibil
808 lei nu este disponibil
467 lei nu este disponibil
659 lei nu este disponibil