Telefon 0737 472 246 (LU-VI 08:00 - 16:00 )
Coș
0 lei
Mergeți la comandă
logo

Marca Wenger, de la cuțite la ceasuri

Taguri: Despre marcă | Wenger | Clasice | Fashion | Tradiționale

29.4.2024 | 8 MIN

Ați văzut deja un ceas ce poartă denumirea Wenger? Poate că v-a atras atenția designul acestuia, dar ați asociat numele Wenger cu celebrul cuțit elvețian? Sau cu fabricarea de bagaje de călătorie? Exact asta am crezut și din acest motiv am trecut cu vederea ceasurile acestui brand. Dar haideți să aflăm puțin mai multe despre această companie.


Firma Wenger există de peste 120 de ani. Este renumită pentru fabricarea de cuțite de buzunar multifuncționale pentru armată. În prezent se ocupă cu fabricarea de ceasuri și bagaje de voiaj.

Fac ceasuri doar de mai puțin de trei decenii. Oferă ceasuri cu un aspect urban și sportiv sau modele simple și elegante. Prețurile sunt foarte rezonabile și accesibile chiar și pentru muritorii de rând. Nu veți găsi o etichetă de preț mai mare de 2000 RON, cu excepția edițiilor limitate. Toate ceasurile poartă mândra etichetă swiss made.

Sigla Wenger

O gamă largă de modele pentru toată lumea

Ceasurile oferite de Wenger sunt împărțite în mai multe serii. Cu toate acestea, ele au multe caracteristici comune. Cum ar fi sticla minerală cu partea superioară din safir, carcasele din oțel 316L și marcajele swiss made de pe cadrane. Fabrica lor este specializată exclusiv în ceasuri cu cuarț, care sunt alimentate de mecanismul elvețian Ronda. Ceasurile sunt accesorizate cu brățări din oțel, curele din piele sau curele din silicon.

Coronițele ceasurilor sunt marcate cu logo-ul companiei

Tot ce este elvețian nu trebuie să fie scump

A avea un ceas elvețian nu trebuie să fie scump. De acest lucru vă vor convinge ceasurile pentru bărbați și femei din seria City, ale căror prețuri urcă până la maximum 720 RON. Rezistența la apă este exprimată ca fiind de 3 ATM. Cu siguranță nu sunt potrivite pentru înot. Pot rezista cel mult la o ploaie ușoară sau la câteva picături de apă. Diametrul carcasei din oțel variază între 34 și 43 mm. Ceasul are trei ace și arată data din lună. În subgama de ceasuri City Active, carcasa din oțel este tratată cu un finisaj PVD rezistent la exfoliere și zgârieturi.

Un exemplu de ceas din gama City. Primele două modele fac parte din subgama Classic. Ultimul model este inclus în subgama Active.

Nimic nu se compară cu un clasic

În portofoliul de ceasuri elvețiene Wenger se pot vedea ceasuri care mulțumesc nu doar ochiul, ci și spiritul. Acestea sunt modelele de design din seria Urban, care combină eleganța cu elemente retro. Puteți alege ceasuri pentru femei și bărbați din colecția Urban Classic.

Wenger Urban Classic recenzie - Cronograful care păcăleşte datorită carcasei
23.3.2022
Wenger Urban Classic recenzie - Cronograful care păcăleşte datorită carcasei

Acestea pot fi găsite sub formă de ceasuri cu trei ace sau cronografe cu trei ace cu o complicație day date, sau sub formă de ceasuri cu un cadran secundar mai mic pentru acul secundar. Au o rezistență la apă mai mare, de 100 M sau 10 bar. Deși nu veți putea să vă scufundați cu el, va rezista la înot sau la alte sporturi acvatice. Carcasele lor sunt realizate din oțel inoxidabil de înaltă calitate cu finisaj PVD, iar diametrul lor este de aproximativ 42 - 44 mm.

Ceasuri Urban Classic. Acestea sunt întotdeauna disponibile în trei versiuni

Piese mai puțin formale pentru bărbați

Dacă bărbații nu aleg din colecția Urban Classic prezentată mai sus, Wenger a pregătit pentru ei și o nouă colecție Urban Metropolitan. Ceasurile impresionează prin aspectul lor urban, îndrăzneț și informal. Este o reîmprospătare a modelelor mai vechi și ar trebui să atragă în special grupurile de vârstă mai tinere.

Ceasurile sunt disponibile într-o versiune clasică cu afișaj de dată sau cu cronograf. Carcasa este realizată din oțel inoxidabil cu finisaj PVD, cu un diametru de 44 mm. Indicii și acele sunt iluminate prin luminozitate Super-LumiNova. Rezistența la apă este exprimată la 100M, iar ceasul este livrat cu curele din piele.

Ceasurile din subgama Urban Metropolitan sunt completate de o curea din piele

O notă de eleganță feminină

Da, Wenger nu a uitat de sexul frumos care tânjește după eleganță și după o piesă frumoasă care să le împodobească încheieturile. Putem vedea un astfel de ceas în gama Urban, mai exact în subgama Metropolitan. Ceasul este doar un indicator de timp, dar designul său simplu și elegant poate cuceri inima multor doamne și domnișoare. Carcasele ceasurilor sunt realizate din oțel inoxidabil 316L și sunt acoperite cu PVD. Diametrul lor variază între 35 și 38 mm.

Modelele din subgama Urban Classic Lady au un cadran alb cu indici și sunt disponibile cu brățări din oțel sau cu curele din piele. Subgama Urban Donnissima are un cadran decorat cu cristale Swarovski la pozițiile pentru numerele 3, 6, 9 și 12. În plus, este împodobit cu ace cu forme frumoase pe care nu le veți găsi pe niciun alt ceas Wenger.

Textura cadranului seriei Urban Donnissima este menită să simbolizeze turbina unui avion

Totuși, dacă v-ar plăcea ceva mai deosebit, modelele Metropolitan Donnissima oferă un ceas al cărui cadran prezintă o inimă, în centrul căreia se află poziția pentru numărul 3. Aceasta este înlocuită de trei cristale Swarovski. Puteți vedea ceasul în galeria foto a articolului în care am analizat mai îndeaproape modelul Donnissima.

Ceasul de damă Metropolitan Donnissima mizează pe designul său neobișnuit și elegant

Pasionații de sport fără pretenții vor fi încântați

Vă doriți un ceas care să fie nu doar un ceas, ci și un instrument comod pentru activitățile dvs. sportive? Atunci, cu siguranță nu ar trebui să treceți cu vederea modelele din gamele sportive precum Seaforce, Attitude, Roadster Black Night sau Avenue.

Seria Seaforce nu se adresează doar pasionaților de scufundări, ci și celor care nu vor face niciodată scufundări, dar sunt impresionați de aspectul unui ceas de scufundări. Acesta are o lunetă rotativă unidirecțională de scufundare, rezistență la apă de 200M și o coroniță înșurubată. Pot fi găsite într-o versiune cu cronograf cu trei ace și afișaj al datei sau într-o versiune fără cronograf. Carcasa ceasului este realizată din oțel cu finisaj PVD, într-o dimensiune de 43cm. Se oferă o curea din silicon pentru aceste modele, dar bineînțeles că sunt disponibile și curele din oțel sau din piele.

Ceasul face parte din subgama Seaforce Chrono. Are un cronograf și o curea din silicon

Alte modele interesante de ceasuri pot fi găsite în gama Roadster Black Night. Pe cadran, ceasul poartă nu doar denumirea companiei și denumirea swiss made, ci și numele seriei și valoarea rezistenței la apă de 100M. Acestea pot fi echipate cu cronograf, dată sau Daydate. Dacă vă uitați cu atenție la ceasuri, veți constata că unele sunt echipate cu lunetă de numărare sau tahimetrică. Nu știți la ce ați putea-o folosi? Luneta tahimetrică este folosită pentru a calcula viteza medie și probabil că nu are prea multe utilizări practice în prezent. Cu toate acestea, are farmecul său în aspectul general al ceasului. Chiar și în cazul modelelor din această serie, carcasa este realizată din oțel inoxidabil cu un diametru de 45 mm.

Ceasul poate avea doar un afișaj al datei, o lunetă tahimetrică sau un cronometru.

Seria Attitude oferă ceasuri sociale și sportive. De la un ceas obișnuit cu trei ace până la un cronograf cu trei ace cu funcție de dată sau de day date. Acestea pot fi echipate cu o lunetă tahimetrică sau cu ace luminoase. Dimensiunile carcasei variază între 42 și 44 mm.

Luminozitatea Super-Luminova este utilizată pentru a ilumina indicii numerici și acele

Fabricarea cuțitelor de armată este locul de unde a început totul

Suntem în anul 1893 când armata elvețiană decide că dorește să doteze fiecare dintre soldații săi cu un cuțit cu lamă pliabilă. O companie numită Paul Boéchat & Cie este fondată lângă Delémont. Câțiva ani mai târziu, Theodor Wenger devine noul proprietar și redenumește compania după numele său.

În 1997, compania se mută la Bienne și își extinde producția pentru a include ceasuri și bagaje de călătorie. Compania a întâmpinat probleme financiare și a fuzionat cu Victorinox în 2005. Aceasta din urmă a fost implicată și în producția de cuțite militare și a concurat cu Wenger.

Wenger continuă să funcționeze ca o filială independentă a Victorinox. Producția de cuțite de armată a fost externalizată exclusiv către Victorinox, permițându-i lui Wenger să se concentreze pe producția de ceasuri și bagaje de voiaj.

În prezent, Victorinox produce cuțite militare, iar Wenger se specializează în ceasuri și bagaje de voiaj.

Știați că...

Toate ceasurile Wenger poartă eticheta swiss made? Pentru a se califica, trebuie să îndeplinească cerințele legale care prevăd că 60% din costuri trebuie să fie elvețiene și că ceasul trebuie să aibă un mecanism elvețian. Știm că Wenger pune în ceasurile sale mecanisme elvețiene Ronda sau ETA. Alte costuri pot fi de altă origine, dar nu pot depăși 40% din costul total.

Marcajul swiss made poate fi găsit nu numai pe cadran, ci și pe capacul din spatele ceasului


În 2018, Wenger a sărbătorit cea de-a 125-a aniversare. Pentru a marca această ocazie, a fabricat un ceas special în ediție limitată din gama Attitude. A fost vorba de două modele într-un număr limitat de piese fabricate (1393pcs + 500pcs). Un total de 1.893 de piese, simbolizând anul înființării Wenger. Pentru a se diferenția de celelalte producții, acesta a încorporat un mecanism mecanic cu o mișcare automată ETA. Au adăugat sticlă de safir și un cadran transparent pe care au gravat numărul 125 și numărul de serie. Ceasul are un afișaj al datei, o carcasă din oțel inoxidabil cu un diametru de 45 mm și o rezistență la apă de 100M. Prețul este de aproximativ 2400 RON.

Pe cadran este o vedere a mecanismului intern al ceasului. Acest model a fost lansat într-o ediție limitată de 1393 de bucăți

Oferă clienților trei ani de garanție internațională pentru toate ceasurile sale? Ce înseamnă acest lucru? Timp de trei ani, puteți să vă reparați ceasul de către centrele de service autorizate chiar și în altă țară. Așadar, dacă sunteți în vacanță în Italia, de exemplu, și aveți nevoie să vă reparați ceasul, nu trebuie să așteptați până ajungeți acasă, ci trebuie doar să găsiți un service autorizat în destinația de vacanță.

Dacă dețineți un ceas de model mai vechi, nu ar putea un service autorizat să îl repare și pe acesta? În ultimii ani, Wenger și-a dezvoltat și extins gama de modele de ceasuri. Prin urmare, este posibil ca aceștia să nu mai dispună de piesele necesare pentru a repara un model mai vechi pe care l-au scos din uz. Cu toate acestea, nu este cazul să disperați. Vă vor oferi o reducere de 50% la achiziționarea unui ceas Wenger nou. Ceea ce consumatorul loial va aprecia.

Frumusețea este în simplitate

Dacă vă gândiți să cumpărați un ceas elvețian la un preț mai mic, atunci marca Wenger se oferă literalmente cu ceasurile sale.  Nu au nevoie de certificări sau brevete pentru a vinde, dar reușesc să convingă prin calitatea lor. Designul îi va cuceri pe mulți dintre noi. Compania încearcă să se adreseze unui segment cât mai larg de public cu portofoliul său. Fie că este vorba de un om de afaceri, un scafandru sau chiar și un simplu student. Îl va alege oricine caută calitate și nu are nevoie de un ceas care să fie plin de funcții.

Ceasurile menționate în articol

Noutăți Aprilie
617 lei în stoc
Noutăți Aprilie
650 lei în stoc
1 152 lei (Livrare 27.5.)
Vizualizați următorul
Reducere 10%
721 lei în stoc
Noutăți Martie
583 lei (Livrare 27.5.)
884 lei (Livrare 27.5.)
1 703 lei (Livrare 27.5.)
Reducere 10%
1 398 lei (Livrare 27.5.)
801 lei (Livrare 27.5.)
767 lei (Livrare 27.5.)
717 lei (Livrare 27.5.)
1 636 lei (Livrare 27.5.)
1 636 lei (Livrare 27.5.)
1 570 lei (Livrare 27.5.)
634 lei (Livrare 27.5.)
767 lei (Livrare 27.5.)
884 lei (Livrare 27.5.)
834 lei (Livrare 27.5.)
1 219 lei (Livrare 10.7.)
767 lei (Livrare 10.7.)
1 219 lei (Livrare 10.7.)
1 118 lei (Livrare 10.7.)
1 336 lei (Livrare 10.7.)
1 336 lei (Livrare 10.7.)
1 319 lei (Livrare 10.7.)
834 lei (Livrare 10.7.)
801 lei (Livrare 10.7.)
767 lei (Livrare 10.7.)
767 lei (Livrare 10.7.)
801 lei (Livrare 10.7.)
634 lei (Livrare 10.7.)
767 lei (Livrare 10.7.)
650 lei (Livrare 10.7.)
1 336 lei (Livrare 10.7.)
1 007 lei nu este disponibil
1 007 lei nu este disponibil
1 007 lei nu este disponibil
839 lei nu este disponibil
637 lei nu este disponibil
634 lei nu este disponibil
466 lei nu este disponibil
586 lei nu este disponibil
469 lei nu este disponibil
934 lei nu este disponibil
1 040 lei nu este disponibil
1 001 lei nu este disponibil
721 lei nu este disponibil
583 lei nu este disponibil
586 lei nu este disponibil
466 lei nu este disponibil
586 lei nu este disponibil
583 lei nu este disponibil
469 lei nu este disponibil
586 lei nu este disponibil
583 lei nu este disponibil
586 lei nu este disponibil
586 lei nu este disponibil
583 lei nu este disponibil
1 001 lei nu este disponibil
834 lei nu este disponibil
884 lei nu este disponibil
934 lei nu este disponibil
717 lei nu este disponibil
934 lei nu este disponibil
583 lei nu este disponibil
466 lei nu este disponibil
1 068 lei nu este disponibil
834 lei nu este disponibil
801 lei nu este disponibil
1 402 lei nu este disponibil