» Blog » Garmin

Garmin Venu 2 Plus introducere - Primul cu funcție telefonică

Taguri: Noutăți | Garmin | Smartwatch

12.5.2022 | 4 MIN

Avem, în sfârșit, un smartwatch de la Garmin care poate efectua apeluri telefonice! Garmin Venu 2 Plus vă va asculta la propriu pe cuvânt. Cea mai bună parte este posibilitatea de a efectua apeluri telefonice și asistentul vocal pentru dictare sau controlul ceasului.

S-ar putea să fiți la fel de surprinși ca și mine, dar primele ceasuri care au putut efectua un apel telefonic au fost ceasurile Samsung. Și au fost introduse în 1999. Avea un microfon și un difuzor încorporate și putea vorbi până la 90 de minute. 23 de ani mai târziu, Garmin a venit cu aceeași invenție. Și nu numai atât.

Așadar, să începem prin a vedea care sunt principalele diferențe față de Garmin Venu 2:

  • telefonie și asistent vocal
  • adăugarea unui al treilea buton
  • revenire la carcasa 43 mm
  • carcasă din oțel
  • o ușoară creștere în greutate

Dacă vreți să aflați toate noutățile pe care le veți găsi în noua generație a lui Venus 2, consultați recenzia noastră a ambelor modele:

Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?
23.3.2022
Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?


Aspect extraordinar de obișnuit

La prima vedere, se pare că totul a rămas aproape la fel. De fapt, am adăugat un buton din mijloc și o șaibă. Dar, la o privire mai atentă, există câteva caracteristici noi care ies în evidență și care merită menționate. Așa cum ne-am obișnuit deja, lunetă este realizată din oțel și a fost mult subțiată pe modelul Plus. Aș spune că au redus-o aproape la jumătate. Acest lucru a făcut, desigur, mai mult loc pentru afișaj, ceea ce este logic. De asemenea, au scăpat de zimțările sau canelurile de pe lunetă (lăsându-le doar pe margine) cu care eram obișnuiți, iar acum aspectul este foarte curat.

O altă noutate în look este inelul din oțel, pe care l-am menționat puțin mai sus. Deși inelul este acoperit în cea mai mare parte a timpului, acesta prezintă o mică inspirație din modelul Fenix. Pe cadran găsim patru șuruburi vizibile și, în opinia mea, ieșirea barometrului. Veți fi interesați să aflați unde au plasat difuzorul. Se află pe partea laterală a carcasei, pe partea fără butoane. Și, deoarece carcasa este din oțel, greutatea a crescut ușor. Dar nu vă faceți griji, sunt 2 grame în comparație cu Venus 2.

Apelare. Despre asta este vorba!

Asistentul vocal este cu siguranță plăcut și s-ar putea să aștept cu nerăbdare să îl folosesc mai mult decât să îl sun. Dar cred că principala atracție pentru toată lumea este că, în sfârșit, putem vorbi la robot și cineva de la celălalt capăt al firului ne poate auzi. Este foarte bine că apelul telefonic funcționează chiar și în cazul detectării unui accident, unde puteți seta ceasul să apeleze un contact din listă, pe lângă un mesaj text.

Datorită microfonului și difuzorului încorporat, puteți utiliza difuzorul pentru a asculta muzică și pentru a efectua apeluri, fără a fi nevoie de căști Bluetooth. Potrivit DC Rainmaker, muzica din difuzor este acceptabilă, așa că abia aștept să îl testez și eu.

În ceea ce privește asistentul vocal, este foarte bine că Garmin va susține Google, Siri și Bixby. Din păcate, nu am aflat nicăieri dacă poate vorbi în cehă, română, chineză sau doar în engleză. Deși unii recenzenți norocoși de aici au pus deja mâna pe ceas, ei nu au scris aceste informații.:-) Deocamdată, nu există manuale sau documentație care să ne spună ce limbi vor fi suportate, așa că va trebui să așteptăm pur și simplu testarea direct de către noi. Clasic este că răspunsurile tastate la mesaje funcționează doar pe Android.

Standard la Garmin, măreție pentru lumea smartwatch-urilor

Apple Watch rezistă 18 ore în condiții de utilizare intensă. Samsung oferă abia 2 zile, mai degrabă o zi și jumătate. Ce zici de Garmin? Durata de viață standard a bateriei - 9 zile. Cu o utilizare economică chiar, atenție, o zi mai mult. Nu, a fost o glumă, dar pur și simplu pe toată linia de aici Garmin zdrobește toată concurența în domeniul smartwach cu care puteți efectua apeluri telefonice.

Aș spune că, în practică, acest lucru înseamnă o durată de viață a bateriei de aproximativ 7 zile, cu câteva alergări etc. Așa cum este standard la Garmin, puteți seta, de asemenea, un mod de afișare permanentă, în care ecranul va fi aprins în permanență, dar cu durata de viață a bateriei veți obține aproximativ jumătate din timpul clasic. Dar ce ne vom gândi, chiar și 4 zile sunt cu siguranță mai mult decât 18 ore.

O mică controversă la final

Întrebarea principală a controversei mele va fi dacă merită într-adevăr să trec de la Venu 2 la Venu 2 Plus. Primul gând care mi-a trecut prin minte a fost că bazarurile vor fi pline ochi și că peste tot vor fi oferite 2-uri. Da, este o bombă, vom primi un telefon de la Garmin. Dar îi va atrage și pe actualii utilizatori Venus 2? Acest lucru rămâne de văzut. Categoric, Garmin Venu 2 Plus este o opțiune pentru persoanele care doresc să efectueze apeluri telefonice cu ceasul și nu doresc să își încarce ceasul în fiecare zi. Combinat cu introducerea vocală, acest model este un companion ideal pentru toate piedicile existente.

Următoarea întrebare este dacă această caracteristică va fi moștenită și de noile Fenix 7 și Epix, care ar trebui să apară de asemenea în curând. Este cu siguranță un mare pas înainte și cred că Garmin a adăugat riduri la multe dintre husele Samsung sau Apple. Și astfel, probabil că ne putem aștepta la tot mai multe bătălii în domeniul smartwatch în anii următori.

Simțiți-vă liber să postați în comentariile de mai jos dacă apelarea și asistentul vocal sunt caracteristici atât de importante încât veți schimba Garmin-ul mai vechi pentru această frumusețe.