» Blog » Amazfit

Amazfit Neo recenzie – O aventură retrosexuală inteligentă

Taguri: Recenzii | Amazfit | Smartwatch | Retro

28.7.2022 | 7 MIN

La vederea Amazfit Neo toți retrosexualii strigă de încântare, hipsterii își lasă barbă, iar generațiile mai în vârstă își amintesc de anii tinereții Tuzex. Și totuși este un pui de ceas. Este probabil cel mai simplu smartwatch pe care l-am văzut vreodată. Și știți ceva? Tocmai în asta constă frumusețea.

Amazfit a făcut un lucru foarte frumos. Au făcut un ceas cu o puternică tentă retro și l-au strecurat într-un preț rezonabil. La o primă și rapidă privire, aș îndrepta acest dispozitiv mai degrabă spre rândurile Casio, deoarece unele elemente amintesc de legendarul F-91 sau poate chiar mai legendarul DW-5600.

Cu toate acestea, o privire ceva mai lungă vă va face să vă dați seama că nu este japonez, ci chinezeasc, care, ca bonus, a primit câteva caracteristici inteligente. În plus, comenzile sunt atât de simple încât aș recomanda acest ceas unui cetățean în vârstă sau unui anti-talent tehnologic. Ei bine... Sau pur și simplu pentru cei cărora le place acest ceas. Pentru că mai mulți redactori și-au exprimat interesul pentru acest ceas, iar unul dintre ei este acum chiar mândrul său proprietar.

Să ne uităm mai atent la această piesă.

141 lei Vânzarea s-a încheiat

Retro în trei feluri

Adevărul este că Amazfit Neo nu se lasă mai prejos. Cu dimensiunile de 40,3 x 41 x 11,7 mm, acest ceas se va potrivi probabil la încheietura unui bărbat, dar pentru bărbații cu încheieturi mai mici și pentru doamne, este probabil o piesă mare. Personal, mi s-a potrivit de minune la încheietura mâinii (circumferința 17 cm).

Cu toate acestea, Amazfit prezintă acest ceas ca fiind unisex și subliniază acest lucru prin trei opțiuni de culoare  – negru, kaki și portocaliu.

141 lei Vânzarea s-a încheiat

Pentru mine, kaki a fost cu siguranță cea mai populară variantă, dar niciuna dintre combinațiile de culori nu este complet de neglijat. Cea mai versatilă este cu siguranță negrul.

141 lei Vânzarea s-a încheiat

La fel ca piesele din anii '80, Amazfit Neo este un astfel de ornament tipic, ceea ce se reflectă și în greutate, care este de 32 de grame pentru acest model.

Partea frontală a ceasului este lucrată în opt laturi, care sunt completate de patru butoane pe laterale cu caneluri ușoare, astfel încât degetul să nu alunece atât de ușor. Funcțiile lor sunt apoi explicate verbal de Amazfit asupra părții ușor ridicate. Deși acest lucru funcționează ca element de design, dar are și o importanță minoră în ceea ce privește protecția displayului împotriva loviturilor și zgârieturilor. Displayul poate fi ușor încastrat, dar nu există niciodată o lipsă de siguranță. Ultimul element este reprezentat de cele două marcaje triunghiulare care... Ei bine, sunt doar acolo. Acestea nu au niciun scop. :)

Poate că sunt prea exigent, dar ceea ce îmi strică puțin impresia este logo-ul Amazfit modern din partea de jos. Nu mă deranjează că este acolo pentru că face parte din branding, dar este prea modern pentru gustul meu și strică atmosfera retro.

Dimpotrivă, ceea ce subliniază frumos accentul retro este dioda atașată cu șuruburi, ceea ce nu este destul de comun în cazul ceasurilor smart. Nici nu trebuie să vă faceți griji dacă vreți să săriți în apă cu acest ceas, deoarece este rezistent la apă până la 50 M. Nu este pentru scufundări, dar puteți înota cu el.

Ceasul este apoi fixat la încheietura mâinii cu o curea din poliuretan de 20 mm lățime. La exterior, Amazfit a îmbogățit-o cu puncte ușoare, în timp ce la interior este netedă. Cureaua este una dintre cele mai rigide, dar nu m-a deranjat, se simte bine pe mână.

Displayul este împărțit în trei părți

Ceasul dispune de un display LCD monocrom de 1,2 inchi pentru a afișa informațiile. Acest display se potrivește perfect cu aspectul general al ceasului și nu are nicio problemă chiar și în lumina directă a soarelui.

Displayul este împărțit în trei părți. Partea de jos și cea mai mare arată ora. În partea din dreapta sus se afișează data, ziua săptămânii și informații suplimentare, cum ar fi ritmul cardiac, procentul de baterie, numărul de pași și multe altele. Apoi, în partea superioară stângă este un display circular care dezvăluie funcțiile individuale - astfel încât, atunci când vă aflați în secțiunea de ritm cardiac, se afișează ritmul cardiac, de exemplu, și pentru calorii arse, foc.

Este important de remarcat faptul că secțiunea de timp de jos are o calitate a execuției ceva mai bună și nu vedem pixeli individuali, așa cum se întâmplă în cazul secțiunii de sus.

Deoarece displayul este monocrom, ceasul trebuia să fie iluminat. Ceasul se aprinde timp de patru secunde ori de câte ori vă ridicați încheietura mâinii, dar dacă activați iluminarea manual (ținând apăsat butonul BACK), displayul rămâne aprins timp de 10 secunde.

Dacă lumina de fundal este activată și derulați prin ceas, aceasta nu se va stinge. Am fost foarte mulțumit de acest lucru, deoarece, de exemplu, pe Casio G-Shock GBD-H1000 (aceeași tehnologie de display), lumina se stingea de fiecare dată când treceam la un alt ecran.

Echipamentul cu senzori este pur și simplu esențial

Nu este o știință sofisticată să enumerăm toți senzorii dintr-un ceas, există doar doi - senzorul de ritm cardiac și accelerometrul. Cea mai mare frecvență posibilă de măsurare a ritmului cardiac este de un minut (aceasta poate fi măsurată și manual dacă treceți la această funcție). Accelerometrul este apoi utilizat pentru a măsura numărul de pași pe care îi faceți în timpul zilei sau în timpul unei activități sportive.

O lună fără încărcător? O să accept asta.

Este foarte probabil să fie vorba de utilizarea unei tehnologii de afișare care necesită puțină întreținere, dar ceasul poate rezista până la 28 de zile fără încărcare.

Interfața cu utilizatorul nu poate fi mai simplă

Patru butoane de pe părțile laterale sunt folosite pentru a controla ceasul, care defilează prin 11 ecrane.

Ce afișează fiecare ecran - contorul de pași, starea bateriei, ritmul cardiac, scorul de fitness PAI, ceasul de alarmă, ora universală, cronometrul, modul Nu deranjați, vremea, caloriile arse și distanța parcursă.

Folosiți butonul SELECT din stânga sus pentru a porni cronometrul, pentru a comuta ora mondială, pentru a activa modul "Nu deranjați" și apoi apăsați-l lung pentru a opri sau porni ceasul. Butonul BACK este, de asemenea, utilizat pentru a comuta între orele lumii, pentru a reseta cronometrul și pentru a activa lumina de fundal dacă îl țineți apăsat pentru o perioadă lungă de timp.

Ceasul are câteva funcții ușor ascunse, cum ar fi găsirea telefonului, care se activează prin apăsarea simultană a tastelor UP+BACK. Apăsarea simultană a tastelor DOWN+BACK va reseta ceasul.

Ceea ce vă poate frapa prima dată când îl folosiți este sunetul enervant pe care îl scoate ceasul atunci când apăsați butonul. Nu-i adevărat... Sunetul pătrunde în creier. Nu înțelegeam de ce scotea acel sunet îngrozitor. Dar apoi mi-am dat seama. Am un auz foarte bun. Am scris la începutul acestei recenzii că aș recomanda cu căldură acest ceas pentru un cetățean în vârstă. Și este posibil ca el să aibă deja un auz puțin mai slab, așa că acest sunet "care taie creierul cenușiu" este absolut perfect pentru el.

Dar nu vă faceți griji... Aceasta poate fi dezactivată în aplicația mobilă. :)

În mod surprinzător, ceasul monitorizează și somnul

În timpul zilei, ceasul monitorizează numărul de pași, ritmul cardiac, distanța parcursă, caloriile arse și, ceea ce mi-a plăcut foarte mult – poate monitoriza somnul. În cadrul analizei somnului, acesta poate face distincția între somnul ușor, profund și REM și momentul în care ați fost treaz.

Cum rămâne cu activitățile sportive?

Unii dintre voi ar putea fi surprinși că nu am menționat o selecție de activități sportive în descrierea interfeței cu utilizatorul. Acest lucru se datorează faptului că puteți găsi monitorizarea activității sportive în aplicația mobilă.

Așadar, dacă doriți să începeți să faceți sport, trebuie să deschideți aplicația mobilă, să selectați una dintre cele trei activități sportive (alergare, mersul pe jos, ciclism) și să o începeți. Acest lucru se reflectă apoi în ceas și aveți opțiunea de a întrerupe și de a relua activitatea. În căști se aude un "verkount pauset" ciudat atunci când faceți o pauză. Am înțeles imediat ce însemna "pauset", dar cuvântul enigmatic "workout" mi-a luat ceva timp să îl descifrez.

Apoi, în timpul activității sportive, ceasul detectează ritmul (viteza în cazul ciclismului), distanța, timpul și măsoară ritmul cardiac la fiecare secundă. Ceasul folosește GPS-ul din telefon pentru a înregistra traseul.

În cadrul unei evaluări generale, ceasul " emite" ritmul mediu, distanța, numărul de pași, caloriile arse, cadența sau lungimea pasului și vă evaluează performanța într-un scor de fitness PAI.

Un smartwatch care este doar puțin smart

Printre funcțiile inteligente se numără funcția "Find My Phone" menționată mai sus, alertele meteo și de notificare. Ca să clarificăm: ceasul nu afișează o notificare, ci doar vă avertizează că aveți o notificare pe telefon sau că vă sună cineva.

Ei bine... Și acel Zepp de la Amazfit din nou.

Ceasul utilizează aplicația mobilă Zepp pentru a configura ceasul și pentru a face o copie de rezervă a datelor. Acesta din urmă este renumit pentru că are destul de multe ținte. Prima pe care aș menționa-o imediat este opțiunea de activități sportive, care este ascunsă în bara din partea de jos și cred că o grămadă de utilizatori nici măcar nu o vor observa. Ei bine... Și apoi, de asemenea, cât de multe date irelevante îmi arată aplicația. Pot găsi în meniu Stress, VO2 Max și altele, dar ceasul nu le poate măsura.

Cred că aplicația ar trebui să fie programată să afișeze doar ceea ce ceasul poate măsura sau utiliza în vreun fel.

Totuși, în general, aplicația nu este deloc rea din punct de vedere grafic și puteți găsi tot ce aveți nevoie acolo.

Și cum aș putea evalua Amazfit Neo?

Numele acestui ceas, care amintește mai degrabă de protagonistul trilogiei Matrix, poate părea o mare greșeală. Dar știți ceva? Dimpotrivă. Este absolut genial. Costă câțiva bănuți, oferă o bază smart și pentru un retrosexual sau un cetățean în vârstă - alegerea perfectă. Amazfit a umplut un gol pe piață cu acest model și cred că își va găsi cu siguranță utilizatorii.